Takovéhle roušky jste ještě neviděli. Islandská umělkyně vytváří originální dílka

1. května 2020·Zábava·Barbora Pisingerová

Foto: Instagram / yrurari

Islandská studentka a umělkyně Ýrúrarí plete po většinu svého života. Nejprve se vzhlédla v oblečení, když ale přišla koronavirová krize, začala vyrábět i ústenky. Každý kousek je naprostý originál a existuje pouze v jednom exempláři.

Islandská umělkyně Ýrúrarí, vlastním jménem Ýr Jóhannsdóttir, si pro své sebevyjádření vybrala nevšední cestu – pletení. Jako každého i ji ovlivnila pandemie koronaviru, a tak se rozhodla do svého umění zapojit originální ústenky.

“Každodenní život všech se najednou dramaticky změnil. Nic takového jsme na takové úrovni zatím nezažili, takže si myslím, že každý se s tím projektem dokáže nějak ztotožnit,” uvedla pro The Reykjavik Grapevine.

Umělkyně kvůli opatřením nemůže vystavovat své kousky. “Jsem si vědoma, že mnoho lidí po celém světě je novým virem postiženo mnohem hůř, ale pletení mi pomáhá se nezbláznit, zatímco si v těchto podivných časech dodělávám magisterský titul,” svěřila se. “Cítím se trochu líp, když pletu, zatímco koukám na hlouposti,” přiznala mladá žena.

Zábava - další články

Doporučujeme