7 potravin, které do psího jídelníčku NEPATŘÍ. Víte, které to jsou?

19. ledna 2018·Zábava·Redakce

Ach ten psí pohled! Někdy mu opravdu nelze odolat a člověk chce chlupatému společníkovi udělat radost. Ale pozor! Některé potraviny by mu mohli ublížit. A možná o tom ani nevíte…

Nevědomost i nedbalost mohou být příčinou neštěstí! Pozor na to. Jsou potraviny, které pejskovi ublíží. Jaké to jsou? O některých možná ani nevíte, a přitom s nimi přijde pejsek běžně do styku.

Broskve a švestky

Problémem jsou jádra tohoto ovoce. Obsahují kyanid, který se uvolňuje jejich kousáním.

Makadamové ořechy

Pro člověka jsou velmi užitečné. POZOR! Pejska od nich držte dál. Stačí 6 kousků pražených či syrových makadamových ořechů a pejskovi bude špatně.

Hrozny a rozinky

Mohou pejskovi způsobit selhání ledvin. Už v malém množství se po nich může pejskovi udělat špatně.

Syrová vejce

Že jsou syrová vejce dobrá pro psí srst? Na to raději zapomeňte. Syrové žloutky mohou obsahovat salmonelu. Proto je podávejte jen ve vařeném stavu.

Avokádo

Samotné avokádo i rostlina (listy, plody, kůra) jsou pro pejska jedovaté. Je to díky obsahu složky persin.

Cibule a česnek

Cibule v jakémkoliv množství i podobě (sušená, syrová, vařená) je pro pejska nebezpečná. Obsahuje látky N-propyldisulfid a alylpropylsulfid, které jsou pro pejsky jedovaté. Česnek je nebezpečný ve velkém množství, přesto by s ním měl pejsek přijít do styku minimálně.

Čokoláda

Je všeobecně známo, že pejsci nesmí jíst čokoládu. Problémem je hlavně Theobromin, který najdeme i v bílé čokoládě. Nejnebezpečnější je tmavá čokoláda a čokoláda na pečení.

Zábava - další články

Doporučujeme