V Japonsku se pyšní Kočičím ostrovem. Žije na něm více micinek než lidí

17. března 2022·Zábava·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

Dokázali byste si představit místo, kde žije více koček než lidí? Podle World News 24 existuje v Japonsku ostrov Tashirojima, který je stěží obydlený lidmi, za to na něm žije několik stovek koček. Místo je vyhledávané zejména pro klid a mírumilovnost.

Japonsko je známé tím, že má několik kočičích ostrovů. Jedním z nich je i ostrov Tashirojima. Zde žije cca 80 lidí společně se stovkami koček. Kde se ale tolik micek vzalo?

Během období Edo, mezi roky 1600 – 1868, se na ostrově pro textilní výrobu choval bourec morušový. Tamní obyvatelé se snažili zbavit jeho predátora, kterým byly myši. Kočky tak byly velice rozumným a levným řešením. Ty se pak volně pohybovaly po ostrově.

Později se stal hlavní dominantou ostrova rybolov a kočky tak dostávaly od rybářů denně čerstvé jídlo. Věřilo se totiž, že jim micinky přinesou štěstí. Dokonce postavili svatyni, která byla zasvěcená místní micce, která tragicky zahynula při sesuvu kamení. Na štěstí, které údajně kočky přináší, myslí tamní obyvatelé dodnes.

Pokud jste si mysleli, že kočky jsou divoké, špinavé a nikdo se o ně nezajímá, tak vás vyvedeme z omylu. Na ostrov pravidelně dojíždí veterinář a dokonce nakoupením suvenýrů je podporují i turisté.

Přesto každý návštěvník by měl dodržet následující pravidla Kočičího ostrova. Kočky nepotřebují krmení, zaopatřují jim ho místní. Vezměte si jídlo hlavně pro sebe, neboť kavárny i obchody jsou sezónní. Respektujte kočky, pokud nemá zájem o společnost, nechte ji být. Také musíte po sobě odvézt všechny své odpadky z ostrova zpět na pevninu. Za mickami nechoďte do cizích zahrad, respektujte soukromí tamních obyvatel a vyhněte se i opuštěným budovám, mohli byste se v nich zranit a nemocnice není zrovna od malého ostrova blízko.

Zábava - další články

Doporučujeme