Vláda utratila nehorázné peníze za reklamu na TikToku: »Chce se mi z nich zvracet« reaguje veřejnost

29. ledna 2021·Zábava·Lenka Skrzeczkova

Vláda dala obrovské peníze na reklamu na sociálních sítích. (Foto: Instagram anasulcova)

Tak tohle opravdu nikdo nečekal. Vláda České republiky se rozhodla jít s dobou a to doslova. Úřad vlády si zřídil oficiální účet na platformě TikTok. Chystá totiž na sociálních sítích reklamní kampaň za kterou už stihla utratit půl milionu korun. Hlavními tvářemi se mají stát dva známí influenceři Anna Šulcová a Jakub Gulaba. Veřejnost to považuje za mrhání penězi.

Úřad vlády ve čtvrtek večer na Twitteru oznámil, že je na TikToku. Sociální síti, která je postavena na formátu krátkých videí. Netrvalo to dlouho a vzápětí se s novinkou pochlubil i na svém účtu premiér Andrej Babiš. “Strakovka je prý ode dneška na TikToku, sice nevím, co to je, ale doma mi to občas ukazují děti,” napsal na Twitter.

Podle informací ze serveru Hlídač státu existuje smlouva, kde stát utratil bezmála půl milionu korun na reklamní prostor na sítích TikTok, Instagram a YouTube. Peníze šly firmě Medialer, jejíž majitelem je známý český tiktoker Jakub Gulab. Firma byla založena teprve v listopadu 2020 a v lednu letošního roku už má podepsanou smlouvu s Úřadem vlády.

V pátek 29. ledna tak Vláda  spolu s influencerkou Annou Šulcovou a Gulabem odstartují na sítích kampaň, kde budou vyvracet dezinformace o očkování na covid-19. Celý projekt pak skončí v půlce února. Obě tváře kampaně zdůraznily, že tuto osvětu dělají bez finanční odměny.

View this post on Instagram

A post shared by Anna Šulcová (@anasulcova)

Reakce společnosti na sebe nenechaly dlouho čekat. “Pardon, já se 8 let snažím k podobným věcem nevyjadřovat, ale 500 tisíc na Tiktok z veřejných peněz na kampaň pro vládu s agenturou (=pochybný tiktoker s litrem vkladu) je fakt mimo. V téhle době, kdy se stát zadlužuje na desetiletí. Úžasný. Až budu příště platit daně, juchnu si,” napsala na Twitter známý youtuber a moderátor Karel Kovář. “Chce se mi z nich zvracet. Člověk nemá pomalu co do huby a oni si s úsměvem na tváři natočí stupidní video za 500k,”  napsal jeden z uživatelů do komentářů.

Zábava - další články

Doporučujeme