Vyčerpaná máma zveřejnila dopis pro svého manžela: Tisíce rodičů se s ní ztotožňují

22. listopadu 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook Celeste Erlach

Matka dvou malých dětí Celeste Erlach z USA napsala otevřený dopis svému manželovi, ve kterém se svěřuje se svým vyčerpáním a prosí ho o více pomoci v domácnosti. Dopis už na internetu sdílely tisíce lidí a spoustě rodičů mluví z duše.

Když vyčerpaná matka Celeste Erlach požádala svého manžela, aby na chvíli pohlídal děti, aby se mohla trošku vyspat, přinesl jí po dvaceti minutách plačící miminko až k hlavě. Ženy se v tu chvíli zmocnila maximální možná frustrace. Místo naštvané scény a výbuchu emocí se však rozhodla pro něco zcela jiného. Napsala svému manželovi veřejně dopis.

“Minulá noc pro tebe byla těžká. Požádala jsem tě, abys pohlídal miminko, abych si mohla jít brzy lehnout. Miminko brečelo. Doslova kvílelo. Slyšela jsem ho až o patro výš a můj žaludek se z toho zvuku kroutil. Přemýšlela jsem, jestli mám jít dolů a pomoct ti, nebo jen zavřít dveře, abych mohla získat trochu zoufale potřebného spánku. Zvolila jsem to druhé,” píše na začátku svého dopisu.

“Přišel jsi o dvacet minut později i s miminkem, které stále křičelo. Položil jsi dítě do postýlky a posunul postýlku blíž ke mně, jasné gesto značící, že jsi s péčí o něj skončil,” popsala kritický okamžik.

Zdroj: Facebook Celeste Erlach

“Chtěla jsem na tebe křičet. Chtěla jsem v ten moment rozpoutat obrovskou hádku. Starala jsem se o miminko i o batole celý den. Celou noc mě čekalo vstávání k miminku, abych ho nakrmila. To nejmenší, co jsi mohl udělat, je pohlídat ho na pár hodin večer, abych se mohla pokusit spát. Jen pár hodin vzácného spánku, to chci tak moc?” napsala frustrovaná žena.

Ve velmi dlouhém dopise dál popsala, jak ona i její manžel vyrůstali v domácnostech s tradičním rozdělením rolí. O celou domácnost i o všechny děti se u nich staraly matky, otcové dávali ruce pryč. Erlach se svěřila, jak ji trápí, že ona to tak hezky nezvládá, že ale nutně potřebuje více pomoci.

“Ráno potřebuji, abys připravil batole do školky, abych se mohla starat o miminko a připravit všem obědy. A ne, vypravit batole neznamená posadit ho před televizi. Znamená to ujistit se, že si došel na nočník, dát mu snídani, vodu a zabalit mu tašku do školky,“ popsala žena konkrétně.

Zdroj: Facebook Celeste Erlach

V dopise také vyjádřila, že by ráda od manžela získala více uznání například za to, že děti tak dlouho kojí a že i když je v práci, tak mateřské mléko odstříkává, i když by pro ni bylo mnohem pohodlnější krmit sunarem. Poprosila o více uznání za to, že je prádlo vyprané a na stole je pro všechny chutná večeře.

Ve svém dopise matka přiznala, že pokud se jí nedostane více pomoci, brzy se z nedostatku spánku a přepracování zhroutí, což by následně ohrozilo chod celé rodiny. Na internetu rozpoutal její otevřený dopis doslova smršť. S jejími pocity se ztotožnila celá řada dalších rodičů.

Erlach se přiznala, že svou frustraci bere částečně jako osobní selhání a že se trápí pocity, že možná zkrátka není dost dobrá. Ostatní rodiče však ženu ujistili, že pod tíhou takto náročného zápřahu jsou podobné emoce i myšlenky naprosto normální.

Zábava - další články

Doporučujeme