Vzpomínáte na kultovní film Nekonečný příběh? Dočká se nového zpracování!

28. března 2024·Zábava·Matěj Kašpar

Nekonečný příběh (Foto: Profimedia)

Populární fantasy román Nekonečný příběh od německého autora Michaela Endeho, který byl slavně adaptován do kultovního filmu z roku 1984, se dočká nové adaptace! Řada platforem se o slavný příběh doslova poprala, ale nakonec vznikne spolupráce mezi Michael Ende Productions a See-Saw Films.

A jaké jsou vlastně plány? Nový Nekonečný příběh by se měl rozdělit na několik celovečerních filmů, které důkladně probádají jeho fantasy svět a promyšlené postavy. Původně se zvažovala seriálová verze, od které se však nakonec odpustilo. Team See-Saw Films nyní dává dohromady tvůrčí team, poté se vrhnou na vizi celého projektu a hledání distributora, který filmy vydá.

Aby se zachovalo kulturní dědictví, zahrne se do natáčení Německo a jeho území. Šíře projektu si však vyžádá i globální produkci, protože jak si sami můžete pamatovat, fantasy svět Nekonečného příběhu je bohatý, promyšlený a nezná hranic. Spisovatel vždy apeloval na přesnost podle knižní předlohy.

Možná to pro vás bude překvapením, ale samotný spisovatel nebyl nadšený z nejznámější filmové adaptace z roku 1984 a dokonce ji nazval kýčovitou a nepřesnou. Příběh sleduje mladého Bastiana Balthasara Buxe, který při útěku před šikanou v knihkupectví objeví záhadnou knihu nazvanou Nekonečný příběh. Když se Bastian začne do knihy ponořovat, zjišťuje, že příběh vypráví o království, které je ohroženo zánikem, protože se propadá do nicoty. Hlavním hrdinou příběhu je mladý válečník jménem Atreyu, který je pověřen zachránit království a jeho panovnici. Mezi realitou a knihou je souhra, proto je Bastien do celého dobrodružství zapojen a pomáhá svět zachránit.

Zábava - další články

Doporučujeme