Zachránil před mrazem 6 koťátek. Když je vzal k veterináři, dozvěděl se něco úžasného!

4. prosince 2017·Zábava·Redakce

facebook

V Montrealu v Kanadě začíná mrznout už na začátku podzimu. Když tenhle muž spatřil na svém pracovišti v průmyslové zóně smečku roztomilosti, rozhodl se konat. Všech 5 koťátek pochytal a dal jim domov. Na kontrole u veterináře však objevil něco úžasného.

Na začátku září muž našel úkryt šesti koťátek uprostřed staveniště v průmyslové zóně. Uvědomil si, že se začínajícím podzimem budou koťátka, která očividně nemají matku, potřebovat jiný domov.

Celou smečku pochytal pomocí pastí. Jedno z nich se mu ihned podařilo prodat do soukromého vlastnictví. Zbylých pět koťátek vzal ihned k veterináři na kontrolu do záchranné stanice Chatons Orphelins v Montrealu.

Během kontroly proti parazitům si lékař všiml něčeho zvláštního. Dvě z pěti koťátek měli polydaktylii. Kočky s polydaktylií mají více než 5 (většinou šest) prstů. Polydaktylie je formou genetické mutace. U koček je nejvíce rozšířená v severovýchodní Americe a v jižní Anglii. Nejznámější polydaktylky žijí v Key West na Floridě. Jedná se o skupinu asi padesáti potomků koček, které vlastnil Ernest Hemingway.

Zachránce kočky pojmenoval Chaplin, Alpha, Muslie, Zia a Vinnie.

Zábava - další články

Doporučujeme