Zdravé a krásné ruce i v zimě? TIPY, jak dopřát nehtům potřebnou péči

5. listopadu 2017·Články·Redakce

Čisté boty a upravené nehty, tak se prý pozná správný muž. U žen jsou nehty také vizitkou. Správná péče je samozřejmě nutná po celý rok, v zimním období je to ale o něco těžší. Máme pro vás tipy, které fungují.

Správná hygiena je zásadní

Učili nás to už v mateřské školce. Umytí rukou je nutnost. Málokdo si ale tento zvyk natolik osvojil, aby ho do své každodennosti opravdu aplikoval. Kdo jako malý někdy nepustil vodu v koupelně naprázdno, nechť hodí kamenem. Studie ukazují, že na veřejných záchodcích lidé na tento zvyk zapomínají velmi často, ženy dokonce více.

Kdo maže, ten jede

Po důkladné hygieně přichází na řadu hydratace. Výběr je obrovský, krémům na ruce vyčlenily drogérie už několik regálů. Na své si přijde suchá kůže, svědící kůže, můžeme si vybrat nemastné složení, promašťující složky či vůni, kterou ucítíme z dlaní celý den. Ať tak, či tak, kdo maže, ten jede! Zvlášť tehdy, když po létě naše ruce trpí změnou počasí, je hydratace kůže několikrát za den důležitá pro jemnou a vyživenou pokožku bez šupinek a svědění. Před promaštěním si můžete udělat peeling.

TIP: Hloubková regenerace? Jednoduše v pohodlí domova. Potřebujete mastný krém, zimní rukavice a igelitové rukavice nebo mikrotenový sáček. Krémem si na noc promasírujte ruce, navlékněte nejdříve igelitové rukavice, přes ně pak ty zimní. Nechte ideálně působit celou noc, alespoň tedy hodinu.

Hladké, pevné, beze skvrn

Řeč o kvalitě nehtů. Pokud se třepí a lámou, svědčí to o špatném životním stylu, především o velkém nedostatku vitamínů. Oloupaný lak, kůžička, plíseň, kousání – máme pokračovat? To vše je součást prvního dojmu, který už nevezmeme zpět. Přísun zeleniny, ovoce, potraviny bohaté na vápník, vitamín E a zinek – a zase budete mít ruce jako ze žurnálu!

Články - další články

Doporučujeme