5 rad, jak vybrat půjčku, aby se příliš neprodražila

18. prosince 2017·Životní styl·Redakce

Vánoce se blíží a s nimi i touha potěšit své blízké pěknými dárky. Nějaké peníze však budou stát i vánoční oslavy samotné, a proto hodně lidí před Vánocemi uvažuje o půjčce. Nebudeme polemizovat o tom, na kolik jsou vánoční půjčky správné či nikoliv. Raději vám poradíme, jak si vybrat výhodnou půjčku a nezaplatit za ni více, než je nutné.

1. Zvolte správnou výši půjčky i její splátky

Určete si výši splátky, kterou opravdu potřebujete. Nenechte se přemluvit k vyšší půjčce. Nezapomeňte, že půjčené peníze musíte vrátit. S tím souvisí i volba optimální výše splátky, která by neměla výrazně ohrozit rodinný rozpočet.

2. Porovnejte si půjčky on-line

Nabídka půjček je příliš velká na to, abyste se smířili s první nabídkou. Proto porovnávejte a mezi půjčkami pečlivě vybírejte. Pozor si dávejte na příliš lákavé nabídky. Nízké měsíční splátky ani nízká úroková sazba nejsou zárukou výhodné půjčky. V potaz vezměte také další parametry půjčky.

Potřebujete půjčku? Půjčte si s rozumem ještě dnes.

3. Sledujte všechny parametry

Nejnižší úrok na trhu! Splátky jen pár set korun měsíčně! Přesně na takové reklamy lákají finanční společnosti. Nenechte se přesvědčit. Nejlepší pomůckou je spočítat si, kolik zaplatíte celkem. Je rozdíl, zda přeplatíte jen pár tisíc korun nebo 50 procent a více.

4. Pozor na poplatky a sankce

Za poslední roky finanční společnosti upustily od mnoha poplatky. To však neznamená, že vymizely. Před podpisem smlouvy o půjčce se seznamte se všemi poplatky a sankcemi, které s ní souvisí. To vše může půjčku ve výsledku značně prodražit.

5. Sledujte výhody

Jaké výhody, slevy a bonusy vám poskytovatel půjčky nabízí? Mezi nejčastější výhody patří nulové poplatky či odměny za řádné splácení půjčky v podobě vrácených splátek či snížení úrokové sazby.

Chci si rychle vypůjčit peníze.

Životní styl - další články

Doporučujeme