Do domova důchodců dorazil nečekaný host. VIDEO z jeho návštěvy dojímá internet

16. prosince 2017·Životní styl·Karolína Stránská

Návštěva asistenčních psů není ničím výjimečným. Dokáží zvednout náladu dětem i důchodcům. Návštěva koně je však poměrně novinka. Tito důchodci v australském domově se ho však dočkali.

“Terapie se zvířecími mazlíčky je důležitou součástí místního programu. Zvířata přinášejí tolik radosti do života našich rezidentů a pomáhá jim rozmluvit se o jejich minulosti. Nikdy jsme tu ale neměli koně,” uvedla manažerka domova v tiskové zprávě.

Sedmnáctiletý kůň Bushman je speciálně vytrénovaný a se svým týmem cestuje po celé zemi a navštěvuje jeden domov za druhým. Manažerka uvedla, že jeho přítomnost napomohla mnohým vyvolat vzpomínky na dětství. Někteří senioři totiž vyrůstali s koňmi na farmách.

“Doteď o tom mluví. Téměř všichni mají nějaký vztah ke koním. Učili se na nich jezdit, měli je ve škole, nebo je viděli na dovolené,” dodala manažerka. Video získalo na stránce pečovatelského centra více než 2 miliony zhlédnutí a dojalo mnoho uživatelů.

Horse therapy at Southhaven Aged Care

A horse visited our Padstow Heights Home today! Many of our residents loved reminiscing about horses they used to own and ride. The smiles say it all 🙂

Zveřejnil(a) Christadelphian Aged Care dne 4. prosinec 2017

Životní styl - další články

Doporučujeme