Iva Kubelková: Žena to má v tanci těžší, dělá to většinu toho, jak to vypadá. Ze StarDance mám strach i radost

30. června 2023·Životní styl·Barbora Turková

Iva Kubelková (Zdroj: Profimedia)

Zanedlouho se vrhne do dalších neprobádaných vod. Ze známé modelky a moderátorky Ivy Kubelkové se totiž stane tanečnice, nebo minimálně účastnice soutěže StarDance. Jaké převládají pocity a proč se rozhodla vystudovat vysokou školu? Iva Kubelková byla hostem pořadu Trefa do Černé(ho) Lucie Černé.

Moderátorka, modelka, herečka, zpěvačka, malířka a také tanečnice. Do toho je Iva Kubelková krásná a pochlubit se může i vysokoškolským titulem. „Nikdy jsem to neměla tak, že bych otevírala nové dveře. Odmalička jsem reagovala na to, kde se mi ty dveře otevřely a zda do nich, chci vstoupit a co mi přinesou. Nikdy jsem se nikam nechtěla dostat za každou cenu. Mnoho dveří, které byly pootevřené, ale nevstoupila jsem do nich, protože jsem cítila, že to není pro mě. Nikdy jsem ani ničeho nelitovala,” přiznává otevřeně Kubelková, které nejvíce času nyní zabere moderování. Sama ale dodává, že sama neví, co je jejím pracovním snem. „Moc nesním v tom, co bych chtěla dělat. Je mnohem účinnější vrhnout se do toho, co přijde a z toho se pak začne vyvíjet, co tě baví. Není to jen o tobě, ale i o lidech, co ti tu práci nabízí, aby vycítili, jaký máš styl moderování a na jaký styl pořadů se hodíš. Každou nabídku na moderování jsem brala jako důvěru od lidí, kteří věří tomu, že jsem ten správný člověk, který je tam potřeba. Moderování je vždycky velký stres, protože jsi pořád pod sebebičem, kdy musíš neustále dokazovat, že si tam správně. Moderování je neustálá premiéra.”

Kubelková moderuje třeba pořád Showtime, který jede živě. „Moderování živě je adrenalin. Nějaké texty jsou ve čtecím a některé ne, takže si to musíš pamatovat. Stalo se mi, že jsem měla okno, ale jde o to to okecat a ideálně, aby to nebylo trapné. I v moderování si člověk najde návod, jak to zvládne. Zkušenost je v každé práci k nezaplacení, ale vždycky jsem nervózní,” přiznává budoucí tanečnice. Kubelková totiž bude jednou z hvězd, které se objeví v dalším ročníku taneční soutěže StarDance. „Blíží se to a mám z toho trochu stres. Měla jsem vykloubené rameno. Chtěla jsem začít cvičit, tancovat mě ani nenapadlo, protože mi hlavní producentka kladla na srdce, abych netrénovala dříve, než s tanečníkem. Šest týdnů jsem s levým ramenem byla zafixovaná, nemohla jsem se ani hnout. Jsem stále v procesu rehabilitace a snažím se, co nejvíce cvičit a rehabilitovat, protože to nemám odoperované. Vím, že mě StarDance bude bolet,” směje se modelka.

Hlavně neskončit v prvním kole

Nabídka na účast jí zastihla minulý rok na dovolené v Řecku. „Mindset měla nastavený tak, že jsem odpočinutá a navíc mi přišlo, že je to za hrozně dlouhou dobu. Všichni okolo mě zajásali, byli z toho nadšení, ale tobě se z toho trochu sevře žaludek,” přiznává Kubelková a dodává, že sama neví, zda se má těšit či mít strach. „Je to jak když ti někdo říká o porodu. Trochu se bojíš, trochu se těšíš, ale ten moment a ta bolest je nepřenosná. Očekávám těžší porod, ale jak říkám, my co jsme porodily, tak nás už jen tak něco nerozhodí,” směje se, která si ale nechce říkat, na kolikátým místě by mohla skončit. „Hlavně neskončit v prvním kole.” I když drobné zkušenosti s tancem má, je přesvědčená, že tančit s amatérem a s profesionálem je ohromný rozdíl. „Žena to má v tanci navíc podle mě těžší, protože v těch sportovních tancích dělají neuvěřitelné věci a dělá to 80% toho, jak to vypadá.

Kubelková má vystudovanou sociální a masovou komunikaci. „V práci mi to určitě pomohlo v tom, že jsem získala rozhled. Přesněji, víš, že nic nevíš, což je hrozně zdravý. Získala jsem rozhled, pokoru a určitě mě to posunulo i třeba, co se týče marketingu. Vysokou školu jsem si dělala až později, po střední škole jsem nejprve pracovala a studovala jsem pak až, když se mi narodila druhá dcera. To je jen důkaz toho, že ženy jsou nezastavitelné. Je to neuvěřitelné, co člověk dokáže, když chce,” říká modelka a moderátorka. Podcast Trefa do Černé(ho) můžete slyšet na platformě Youradio Talk

Životní styl - další články

Doporučujeme