Jak bojovat s alergií? Vyzkoušejte tyhle tipy!

28. dubna 2018·Životní styl·Barbora Pisingerová

Příroda už je plná zelených lístků a květů, někteří z nás se ale z tohoto obrození vůbec neradují. Jaká bude letošní pylová sezona a jak zmírnit dopady alergie?

Podle některých odborníků by kvůli prodloužené zimě mohla být pylová sezóna ve výsledku kratší, ale zato intenzivnější. Jak to ale udělat, abychom příliš netrpěli? Možností je hned několik. Jednou z nich je rozhodně zabezpečit od alergenu svůj domov. Neotevírat okna, když venku fouká, a používat váleček na šaty, abychom si domů pyl nenosili. Výborný je také vysavač s HEPA filtrem.

Podle některých vědců zhoršuje příznaky alergie i kouření. Pokud jste kuřák, zkuste proto svou spotřebu během nejrizikovějšího období v roce alespoň snížit.

Důležitým bodem je také nezapomínat na své léky a brát si je s dostatečným předstihem, totiž ještě než se příznaky naplno projeví. Pokaždé, když víte, že budete například delší dobu ve venkovním prostředí, je vhodné vzít si dopředu lék.

A proč vlastně na alergie trpíme? Podle lékařů se jedná o jev, kdy autoimunitní systém jedince reaguje přehnaně na určitý podnět. Mnoho odborníků věří, že svůj díl nese i psychika. Proto je často doporučovanou metodou, jak během nejhoršího období v pylové sezóně zmírnit své utrpení, obyčejná relaxace. Zklidnění psychiky a celého organismu prý dokáže s imunitou zázraky. Vhodné je i lehké cvičení, které vyplaví do těla ty správné hormony.

Životní styl - další články

Doporučujeme