Jak nejlépe začít nový rok

1. ledna 2024·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

Začátek roku je skvělá příležitost, jak vykročit tou správnou nohou vpřed a připravit se na úspěšných 12 měsíců. Redakce Frekvence 1 si pro vás připravila tři rady, které vám pomohou nastartovat nový rok s pozitivním přístupem.

Napište si vzkaz pro své budoucí já

Může to znít jako bláznivá věc, ale psaní vzkazů a vytváření cílů, kterých chcete v příštím roce dosáhnout je prospěšné pro sebereflexi. Napište si, co se vám za uplynulý rok podařilo, čeho jste dosáhli (pochvalte se), a také si nezapomeňte shrnout, co byste chtěli, aby se vám další rok podařilo (např. pravidelně chodit do posilovny, získat nějakou jazykovou zkoušku, naučit se hrát na hudební nástroj…). Pak už stačí jen vložit vzkaz do kalendáře a těšit se na příští rok.

Vyčistěte si telefon a počítač od nepotřebných aplikací a souborů

Jak na Nový rok, tak po celý rok. Pokud chcete začít nový rok s čistým štítem, je potřeba, aby věci, které používáte každý den, nebyly zaplněné věcmi, které nepoužíváte. Utřiďte si aplikace v telefonu a odstraňte všechny, které nepoužíváte. Pokud to chcete vzít opravdu od podlahy, uložte si všechny důležité soubory do počítače a celý telefon uveďte do továrního nastavení. Váš telefon bude pak jako nový.

Udělejte něco, co dlouho odkládáte

Všichni to známe. Spoustu povinností a věcí, které musíme udělat máme všichni, ale každý z nás má také něco, čemu už delší dobu nepřikládal prioritu, a přesto to může být důležité. Návštěva lékaře, který nám připomíná nepříjemnou realitu, setkání se členem rodiny, kterého zrovna nemusíme. Také třeba i tak jednoduchá věc jako uklizení garáže. DO TOHO, budete mít ze sebe radost! Vyřízení dlouho odkládané věci může nastartovat přístup, který se vám bude do nového roku hodit.

Životní styl - další články

Doporučujeme