Jak přežít ráno po divoké noci? TIPY, jak se vypořádat s kocovinou

24. září 2017·Životní styl·Karolína Stránská

Donést si z večírku pořádnou opici není nic složitého. Člověk se k ní propracuje raz dva. Problém ovšem nastává následující ráno, kdy bychom měli začít fungovat.

Mnozí to znají. Včerejší posezení s přáteli bylo super, ráno po něm už tolik ne. Žaludek na vodě, motající se hlava, vratké nohy. To vše provází kocovinu, která vás může odrovnat na celou sobotu. Všemu však můžete alespoň částečně předejít, pokud budete následovat rady odborníků.

Často si neuvědomujeme, že pitím alkoholu se v těle spouští složitý chemický proces. Přijímáme skrze něj acetaldehyd, který dráždí játra. Neúměrná konzumace navíc zvyšuje produkci kyseliny v žaludku. Proto je častým následkem opilosti i zvracení.

1. Pijte dostatek tekutin

Jedná se o klišé, ale funguje to. Voda vyplavuje z těla toxiny a zbavuje vás zbytkového alkoholu. Pokud jste odpůrcem holé vody, můžete si režim zpestřit zázvorovým čajem nebo sportovním nápojem.

2. Zkuste se pořádně vyspat

Ve spánku naše tělo regeneruje. Pokud jste to s alkoholem přehnali, pravděpodobně se budete uvádět do normálního stavu celý následující den. Pokud jste měli něco v plánu, raději to můžete zrušit.

3. Po probuzení se zlehka hýbejte

O běhaní ani cvičení asi nemůže být řeč. Často ale pomůže i obyčejná procházka. Pohyb totiž urychluje vyplavení alkoholu z těla.

5. Chutnají vám vajíčka? Dejte si je bez obav

Upřednostňujte uvařená před smaženými. Vajíčka obnovují aminokyseliny v těle.

6. Na banány je také spoleh

Obsahují velké množství draslíku a navíc zadržují v těle vodu.

Životní styl - další články

Doporučujeme