Jak snadno a rychle složit elastické prostěradlo? Žena zveřejnila jednoduchý trik

18. srpna 2020·Životní styl·Barbora Pisingerová

Foto: kristinalburn/TikTok

Skládání prostěradel může být pro mnohé z nás taková malá noční můra. Někteří lidé nakonec rezignují a o úhledné čtverečky už se ani nesnaží. Místo toho prostěradla balí do různých kuliček či válečků nebo je v nejvyšším zoufalství pěchují do skříně nazdařbůh. Existuje ovšem jednoduchý způsob, jak si náročný souboj odpustit a prostěradla složit snadno a rychle. Podívejte se, jak na to. 

Stalo se vám někdy, že jste bojovali s elastickým prostěradlem a nedařilo se vám ho úhledně poskládat? Pak pokračujte ve čtení. Na sociální síti TikTok se totiž objevilo video, které okamžitě změnilo život řadě lidem. Mladá žena v něm totiž ukazuje, jak hezky a snadno složit elastické prostěradlo za méně než půl minuty.

Budete potřebovat větší volnou plochu, ideálně stůl. Nejprve je potřeba vzít oba spodní rohy a převrátit je naruby. Pak je nacpěte do vrchních dvou rohů. “Pořádně prostěradlo vyklepejte, aby se vám vyrovnalo,” radí mladá žena.

 

@kristinalburn

How to fold a fitted sheet. Way easier than it seems! What household task do you want to see next? #tiktokdiy#laundryhack

♬ original sound – kristinalburn

Výsledný čtverec si položte zpátky na stůl. “Vezměte vršek, přehněte ho a uhlaďte,” pokračuje žena. “Přehoďte si spodní část k vrchu tak, aby se vnější rohy potkaly uprostřed. Potom už zbývá jenom přehnout to celé napůl a máte hotovo,” zakončila svou radu. Nutno podotknout, že mladé dámě skutečně zbyl jen malý, úhledný čtvereček.

Životní styl - další články

Doporučujeme