Je pomalu čas připravit pleť na zimu. Co musíte dělat na rozdíl od léta jinak?

7. října 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Půlka světa se postupně připravuje na chladnější a zimní období roku. Je třeba nezapomínat ani na svou pleť, která obzvlášť v zimě potřebuje trochu jinou péči než v letních měsících. Stačí však jen dodržovat pár pravidel a nemusíte se problémů bát. Radí nám s nimi magazín Elle.

Změňte textury

Místo čistícího gelu nebo micelární vody se odličujte speciálním olejem nebo balzámem. Ty šetrně odstraní veškeré líčení i nečistoty ze vzduchu a nenaruší přirozenou lipidovou bariéru, která v mrazivém počasí dostává pořádně zabrat. To samé platí i o krému. Ty lehké si nechejte na jaro.

Doplňujte hydrataci

Protože mráz pleť o hydrataci okrádá, musíte jí doplňovat. K tomu jsou nejlepší pleťové mlhy ve spreji. Aplikujte ji ještě před krémem.

Nezapomínejte na SPF

I v zimě je nutné kůži chránit před UV zářením. Pokud si myslíte, že váš krém nebo make-up obsahuje dostatečně vysoký SPF faktor, pravděpodobně se pletete. Musíte každý den používat samostatný krém s SPF… ano, i v zimě když slunce nesvítí. Pro obnovu SPF během dne použijte sprej s UV faktorem, který můžete aplikovat i přes make-up.

Vsaďte na kyselinu hyaluronovou

Protože hydratace není nikdy dost, používejte pravidelně pleťové sérum s kyselinou hyaluronovou a několikrát do týdně i super hydratační masku s touto zázračnou ingrediencí.

Hýčkejte se vitamíny

Na noc si na čistou a tonizovanou pleť naneste sérum s vitamínem E. Ještě lepší bude olej. Nebojte se ho ani v případě, že máte mastnou pleť.

Pozor na vodu

Horká vana sice zní jako skvělý nápad, ale ten vysoký teplotní rozdíl není něco, co by kůže přivítala. Snižte alespoň o 3 stupně teplotu vody, do koupele přidejte olej, aby pleť po celém těle byla krásně vyživená. 15 minut ve vaně vám v těchto dnech musí stačit.

Životní styl - další články

Doporučujeme