Jsou vaše děti závislé na mobilu? Pořiďte jim tohohle mrňouse!

12. března 2018·Životní styl·Karolína Stránská

Žádný Facebook, žádný Instagram, žádné hry. Sen všech rodičů? Možná se už brzy splní. Společnost se rozhodla vyvinout chytrého trpaslíka mezi telefony, který má pouze základní funkce.

Firma se sídlem v americkém Brooklynu založila projekt pod názvem Light (Lehký) a pravděpodobně tak vyřešila strasti rodičů po celém světě. Pokud totiž chtějí, aby jejich dítě mělo telefon, ale netrávilo čas na sociálních sítích, tohle je řešení.

“Samozřejmě je jasné, že existují určité bezpečnostní důvody, proč rodiče nechtějí, aby jejich děti měly telefon. Nicméně vliv sociálních sítí na jejich životy je nesmírně vážný,” uvádí zakladatel firmy Joe Hollier. “Light Phone 2 je skvělou alternativou také pro ty, kteří chtějí plně funkční telefon, ale netouží po technologické hračičce. Absence internetového prohlížeče a sociálních sítí uleví mnohým rodičům od jejich strachu.”

Ač se může zdát, že byl tento lehoučký telefon vytvořen speciálně pro děti, není tomu tak. Určitě ho využijí i dospělí, kteří nedrží a ani nechtějí držet krok s moderním vymoženostmi a chtějí jen někomu napsat či zavolat.

Vzhledem k tomu, že se jedná o start-upový projekt, jeho zakladatelé zatím sbírají od veřejností potřebné finanční prostředky, aby mohli výrobu telefonu zahájit. Jejich nápad však slaví poměrně velký úspěch a tak už se možná brzy na pultech tento prcek objeví.

Životní styl - další články

Doporučujeme