Kešu oříšky – tajný pomocník při boji s vysokým cholesterolem a špatným trávením

3. srpna 2019·Životní styl·Karolína Stránská

Ořechy jsou dokonalým zdrojem živin. Ačkoliv nejvyšší výživovou hodnotu mají vlašské ořechy, často se zapomíná na kešu ořechy, které jsou neméně výjimečné.

Sladké, s nádechem kyselé chuti, bohaté na vitamín C. Ne všichni pravděpodobně vědí, že pod jejich slupkami se nachází jedovaté oleje, které způsobují popáleniny na kůži. Musí se proto prodávat důkladně očištěné. Poté ale mohou pro milovníky brambůrků a dalších neřestí představovat skvělou alternativu. Křupou, ale z těla, na rozdíl od smažených pochutin, odstraňují vysoký cholesterol. Takové výhody vám však poskytnou jedině nesolené kešu ořechy.

Tento druh ořechů má také antibakteriální vlastnosti a budou se vám tak hodit během nachlazení či virové infekci. Při metabolických poruchách normalizují hladinu cholesterolu a zabraňují vzniku krevních sraženin. Posilují nervový a imunitní systém a navíc pročišťují cévy. Mnozí je také užívají jako jednu z preventivních opatření proti rakovině tlustého střeva.

Zdá se, že jsou absolutně dokonalou potravinou, která nám poskytne veškeré zdravotní benefity, na které si jen vzpomeneme. Samozřejmě tomu tak nemusí být. Kešu, jako každé jiné ořechy, mají vysoký obsah kalorií, buďte tedy opatrní s jejich spotřebou. Neměli byste na jedno posezení pozřít více než 30-50 gramů. Po větším množství vám hrozí vyrážka, podráždění a otékání.

Životní styl - další články

Doporučujeme