Kočičí a psí zlozvyky. Co dělat, když vaši miláčci jí svoje výkaly nebo škrábou pohovku?

17. února 2022·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Je jedno, zda máte doma kočku nebo psa, některé jejich chování se jim jen těžko vymlouvá. Občas mají zkrátka něco "naučeného" a zbavují se toho jen velmi těžko. Ale přesto to jde, musíte být jen trpěliví. Jak na čtyřnohá stvoření, radí web Můjchlupáč.

První problém: Pes škrábe podlahu

Psi milují hrabání a zahrabávání, a pokud nemají dostatek prostoru venku, začnou vám škrábat podlahu doma. Klíč k tomu je, abyste se psem trávili více času venku a on se tak mohl vybít dostatečně tam. Pokud máte zahradu, zahrabte mu někam jeho oblíbenou hračku, ať jí najde. Zvykne si, že hrabaní patří ven a vaší podlahu nechá být. Jestliže zahradu nemáte, zkuste něco takového udělat venku při venčení.

Druhý problém: Pes jí vlastní výkaly

Tady se nemusí jednat o zlozvyk, ale o zdravotní problém, konkrétně na zažívací problémy. Pes může mít nedostatek trávicích enzymů, a proto je instinktivně hledá ve svých bobcích. Proto toto konzultujte s veterinářem. Jestliže se zdravotní problémy vyloučí a pes jí nadále svoje výkaly, dejte mu do jídla rozmačkaný ananas. Rozhodně mu pak exkrementy přestanou chutnat.

View this post on Instagram

A post shared by DOGS 🐶 (@insta_dog)

Třetí problém: Kočka ostří drápky o pohovku

Toto je poměrně časté a přitom řeší je jednoduché. Kupte kočce škrabadlo, především pokud žije v bytě a nemůže ven. To ale neznamená, že si kočka pohovky přestane všímat. Zkuste tedy místo, které si k ostření drápků vybrala, oblepit oboustrannou lepicí páskou. Ta se vaší krásce určitě líbit nebude. Můžete také vyzkoušet aromaterapii, ani to si moc vaše číča neoblíbí.

Čtvrtý problém: Kočka vás při hře škrábe a kouše

Kočka tohle nemyslí zle, ale musíte si s ní nastavit hranice. Kdykoliv při hře vytáhne drápky nebo začne kousat, hru okamžitě přerušte. Jestliže můžete, odejděte z místnosti nebo se k zvířeti otočte zády. Brzy pochopí, že je lepší nechat drápky zatažené, nebo přijde o kámoše na hru.

View this post on Instagram

A post shared by Cats of Instagram (@cats_of_instagram)

 

Životní styl - další články

Doporučujeme