Kočičí kavárny jsou hitem. Místo v nich najdou kočičky, které neměly ideální start do života

4. listopadu 2021·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Kočičí kavárny si v srdci všech našly svá místa. Kavárna v Pardubicích má nyní dva nové obyvatele - dva mladé kocoury Grey a Felixe. O tom, jak se kavárně vede po koronavirových restrikcích promluvila majitelka pro pardubický rozhlas.

Kavárna v Pardubicích je domovem pro všechny kočičky, které neměly štěstí při svém startu do života. “Jsou to většinou zachráněné kočky z útulků. Během lockdownu nám přibyl  stříbrošedý kocourek, tak jsme ho pojmenovali Grey. A druhým zachráněným je výstavní černobílý Felix,” přibližuje majitelka kočičí kavárny Jarmila Jelínková.

View this post on Instagram

A post shared by Kočičí kavárna Pohoda (@kocicikavarnapohoda)

Felix je kotě, které porodila kočka v nejmenovaném domově seniorů. Paní, která se tam o ni starala, zavolala do Lovčic u Čáslavi do kočičího depozita. Tam byla kočka i s koťaty převezena, majitelka depozita se postarala o jejich zdárný vývoj. Po kastraci se kočka vrátila do domova seniorů, kde na ni byli zvyklí. Koťátka zůstala v depozitu, odkud se v brzké době nedostala k novým majitelům. Jedno z koťat – Felixe, jsem si vybrala proto, že vypadá podobně jako kocourek Adam, který nás nedávno opustil,” popisuje Felixův osud Jelínková.

View this post on Instagram

A post shared by Kočičí kavárna Pohoda (@kocicikavarnapohoda)

Druhý kocour byl nechtěným dárkem do rodiny, kde o čtyřnohé krásky moc nestály. Na kotě mainské mývalí neměli dostatek času ani trpělivosti. Proto se ocitl v kavárně. „Grey je nádherný, do kočičí kavárny dobře zapadne, určitě ho hned poznáte, pokud se přijedete podívat,“ říká majitelka, která zároveň říká, že útulky se opět zaplnily. Lidé totiž stále nechápou, jak moc je kastrace koček důležitá. “Zapečetěné krabice s koťaty někdy v lese nejsou žádnou výjimkou,” komentuje Jelínková.

Životní styl - další články

Doporučujeme