Liška, nebo pes? Rodina byla překvapená, co se nakonec vyklubalo z roztomilého domácího mazlíčka

16. února 2022·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Jedna rodina z Peru si pořídila domů roztomilého domácího mazlíčka, o kterém si myslela, že je to pes. Když po nějaké době začal jejich oblíbenec lovit sousedům drůbež, pojali podezření, že to pes asi možná nebude. Informaci přinesl web Stoplusjednička.

Maribel Solet si v Limě na trhu koupila krásné štěně. Netušila ale, na jak velké problémy si tímto nákupem zadělala.  Mazlíčka, kterého pojmenovala Run Run, si na začátku hrál s ostatními štěňaty v sousedství a nic nenaznačovalo, že se situace úplně otočí. Postupně se pes začal odlišovat, až v sobě nakonec objevil touhu a chuť zabíjet kačeny a slepice.

Přivolaní specialisté pak snadno odhalili, že se nejedná o psa, ale o lišku patagonskou neboli psa horského. Než však stihli zvíře odchytit, dostál svému jménu a utekl z domu. Na útěku strávil čtyři dny, než byl zpacifikován pracovnicí Národního úřadu pro ochranu přírody (SERFOR) pomocí uspávací střely. Následně putoval do zoologické zahrady v Limě.

Úřadníkům SERFOR Maribel později řekla, že ji prodejce ujišťoval, že jde o štěně huskyho. Nelegální obchod je v Peru nicméně docela běžný a odhaduje se, že v zemi se nelegálně obchoduje až s 300 druhy volně žijících zvířat. Zhruba padesát z nich může být ohrožena vyhynutím.

Životní styl - další články

Doporučujeme