Luxusní a stylová i na letní dovolené. Jaké nadčasové kousky sbalit do kufru, abyste byla šik?

7. června 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

Když balíme na letní dovolenou, většinou musíme myslet na to, aby se nám celá naše garderoba vešla do kufru a především nepřesáhla váhový limit. Ale i když neletíme letadlem a na dovolenou se dopravujeme ekologičtěji, nebývá možné vézt si deset párů bot a dvacet šatů, abychom se pro outfit rozhodli až podle aktuální nálady v ten den. Web Ženy.cz představuje pár mikrotrendů, které když si sbalíte na dovolenou, budete okouzlující, šik a luxusní i s pouze pár kousky oblečení. Které to jsou?

Šátek jako Grace Kelly

Z jarního nošení kolem krku se šátky přesunuly na hlavu. Uvažte si ho jako Grace Kelly nebo Brigitte Bardot a buďte elegantní jako ony. Hedvábný šátek ve vás vyvolá pocit, že jste na Azurovém pobřeží, ať budete trávit dovolenou kdekoliv.

Háčkované šaty přes plavky

Většina žen shání něco, co si může obléct přes bikiny, když jde například na plážový bar pro drink. Háčkované šaty krásně splývají se siluetou a prosvítá pod nimi kůže, což je přesně tolik, kolik ukázat chceme. Šaty vám přijdou nudné? Zvolte háčkovaný crop top a kraťásky.

Pšššt!

Na jaře jsme si užívali tzv. Quiet Luxury, který se vyznačuje nenápadným minimalismem v nevýrazné barevné paletě a jen nenápadnými logy. A právě tento netrendový trend se přelévá i do léta.

Velké náušnice

Co může jakémukoliv outfitu dodat luxus víc než masivní náušnice. Především zlaté s texturou připomínající lastury či skaliska na pobřeží.

Dlouhé až na zem

Kromě pouzdrových sukní jsou skvělou volbou na letní dovolenou i ultra dlouhé sukně, které sahají až na zem. Sice si ji musíte přidržovat při každém kroku, za to si ale můžete tak připadat jako letní luxusní princezna.

Čokoládově hnědá

Že jsou tmavé barvy na chladnější část rok? To je nesmysl. Zemitá hnědá je velice podceňovaná. Má stejně minimalistický náboj jako černá, na rozdíl od ní však působí jemněji, luxusněji a také více požitkářsky.

Životní styl - další články

Doporučujeme