Maminka odmítá přestat kojit svou dceru (5) navzdory stížnostem manžela

29. května 2019·Životní styl·Karolína Stránská

Kojení je předmětem mnoha internetových diskuzí. Od dohad nad přehnanou sexualizací ženského těla po věk dítěte, po který je vhodné kojit, zdá se, že mnoho lidí má na tuto problematiku poměrně vyhraněný názor. Největší kritiky se dostává maminkám, které své děti odmítají přestat kojit.

Už bylo několikrát vědecky dokázáno, že děti, které jsou první půlrok života pouze kojeny, jsou zdravější než ty, které nejsou, a nemají tendence trpěl nemocemi dýchacího ústrojí.

Zatímco mnohé maminky přestanou svá dítka krmit ve chvíli, kdy jsou z nich batolata, pár maminek se rozhodne pokračovat dál do jejich předškolních let. Jednou z těchto žen je i anglická bloggerka Sophie. Má dvě dcery, Jasmine a Ariannu v předškolním věku, a i přes to, že ji o to manžel neustále prosí, odmítá je přestat kojit. Tvrdí, že je to stmeluj a navíc díky tomu ušetří spoustu peněz.

Sophie je také přesvědčena, že díky tomu dcerky lépe spí, neboť při krmení často samy usnou. Ačkoliv si maminka za svým rozhodnutím stojí, obává se, co nastane, až děti nastoupí do školy. “Řekla jsem Jasmine, že děti v její třídě asi nebudou kojeny a ona řekla, že jí to je jedno,” uvedla pro deník Sun.

Malé Jasmine kojení možná nevadí, Sophiin manžel už však tak nadšený není. Bojí se totiž o zdraví své manželky. Přiznává, že v jejich očích vidí únavu a myslí si, že by měla nechat tělo odpočinout.

Životní styl - další články

Doporučujeme