Máte problémy s nespavostí? Tohle je poloha, ve které usnete okamžitě

18. září 2017·Životní styl·Karolína Stránská

Možná by se vám mohlo zdát, že na poloze, ve které usínáte, zase tolik nezáleží. Je tomu právě naopak. Díky ní si vaše tělo více odpočine, nenamáháte si záda a dokonce pomůžete i svému trávení.

Lehněte si na levý bok a mezi kolena si dejte polštář. V této poloze se vám bude spát o mnoho lépe a navíc se nevzbudíte ráno nevyspalí a rozlámaní. Volte větší polštář, díky němuž ulevíte zádům, dosáhnete totiž rovnější polohy, která se vám může zpočátku zdát zvláštní. Spánek na levém boku také urychluje noční trávení a dočkáte se tak rána bez zbytečného nepříjemného tlaku v žaludku.

Sama poloha samozřejmě není všelékem. Pro vyrovnanější spánek můžete sami udělat ještě několik jednoduchých věcí. Dopřejte si teplou sprchu hodinu před ulehnutím, místo projíždění Facebooku na telefonu si raději přečtěte knihu a minimálně dvě hodiny před spaním se snažte nejíst nic těžkého.

Pokud by zmíněná poloha nepomáhala s vaší nespavostí, zkuste si lehnout na břicho a podložit se polštářem. Vaše záda nebudou trpět a lépe si odpočinete.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme