Měla štěstí v neštěstí aneb příběhy zvířat, která přežila svou smrt

22. ledna 2023·Životní styl·Redakce

Ilustračni foto. (Zdroj: Shutterstock)

Říká se, že kočky mají devět životů, ale nejsou to jen micky, které skoro přežily vlastní smrt. Podobné štěstí měli třeba i psi, křečci nebo ptáci. Jaké jsou příběhy zvířat, kteří měli často hlavně štěstí? Příběhy přináší web Můjchlupáč.cz.

Štěstí v neštěstí

Přežít srážku s vlakem je obrovské štěstí. O tom by mohl vyprávět, kdyby uměl mluvit, i pes Tyler, který srážku s železným kolosem i přes četná zranění přežil. Díky rychlé záchraně může dnes opět běhat po zahradě. Další příběh spojuje dva pejsky Poppy a Bobbyho, kteří zažili znovuzrození po téměř totožném zážitku, ale jedná se o dva samostatné příběhy. Oba se vydali na procházku po útesech, když se rozběhli za rackem.

Poppy spadla z útesu a padala neskutečných sto metrů. Při pádu do vody si sice poranila plíce, ale doplavala na břeh, což jí zachránilo život. Z útesu spadl i Bobby, ale výška byla mnohem menší, takže hafan neutrpěl žádná vážná zranění.

Slepené trápení

Štěňata jsou bezbranná stvoření, která si svoje traumata mohou nést i po celý život. A zvlášť, když jim ho způsobí člověk. To zažil i Pascal, kterého se skupinka dětí rozhodla polít velice silným lepidlem. Štěně mělo zalepenou srst tak nešťastně, že se mu na chlupy lepily nečistoty a nemohlo skoro vůbec chodit. Naštěstí se ale našli i dobří lidé, kteří mu pomohli. Sice přišel o všechnu srst, ale žádné další ohrožení mu nehrozilo a srst mu zase brzy dorostla.

I další štěňátka měla podobný osud, za který ale nemohli lidé. Kvůli nepozornosti se štěněčí sourozenci nalepily do dehtu a nemohla se hnout. Kňučela tak dlouho, dokud si tím nepřivolala kolemjdoucí. Ti jim pomohli, i když vysvobození nebylo jednoduché. Dnes už se ale hafani radují opět ze života.

Nebezpečné střelby a výbuchy

I ptáci mohou mít občas pořádné štěstí. O tom by mohla “vyprávět” papouščí samička Uršula, která přežila výbuch propanbutanové láhve v bytě. Naštěstí ji nic nezranilo. To brazilský papoušek Freddy to měl horší. Dostal se totiž do přestřelky, kde byl zasažen střelnou ranou do zobáku. Přišel sice o oko a rána mu zohavila hlavičku, ale naštěstí si i dál užívá život a pochutnává si na měkké stravě.

Z ohnivého pekla bez zranění

I křeček může mít obrovské štěstí. Ten by k tomu měl, co říct. Díky zásahu hasičů se mu podařilo dostat se z hořícího domu. I další křeček měl obrovské štěstí. Společně s odpadky se dostal do továrny, kde se odpad drtí na malé částečky. Mike se z drtičky dostal, aniž by se mu něco stalo. Zázraky se prostě dějí.

Životní styl - další články

Doporučujeme