Moje žena je moc hloupá na to, aby učila naše děti. Muž se svěřil s překvapivým problémem kronakrize

19. listopadu 2020·Životní styl·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto. Zdroj: Shutterstock

Pandemie nového typu koronaviru a ochranná opatření, která se snaží ušetřit životy a podpořit zdravotnictví, s sebou nesou řadu každodenních problémů. Nejmenovaný muž se však na internetu nečekaně upřímně svěřil s překvapivou starostí. Otec od rodiny se totiž obává, že omezené znalosti jeho manželky negativně poznamenají vzdělávání jejich dětí. 

S brutální upřímností požádal veřejnost o radu zoufalý manžel, který se obává o vzdělání svých dětí. Jeho dopis přečetla v podcastu Dear Prudence moderátorka Violet Allen.

Muž přiznal, že se kvůli celé záležitosti cítí velmi špatně. Sám má prý vzdělání ve finančnictví. “Když jsme se s manželkou brali, dohodli jsme se, že bude máma v domácnosti,” uvedl.

 “Nedokončila ani školu pro kosmetičky, ale je úžasná a milá a je to žena, se kterou jsem věděl, že chci mít děti,” popsal svou milovanou. “Dobře se k sobě hodíme a máme velmi harmonický vztah. Pomohla mi s mou kariérou a já chci jen a pouze ji,” pokračoval muž.

Potíže v ráji ovšem přišly, když celý svět v roce 2020 zasáhla pandemie nového typu koronaviru. Manželka se prý bála posílat děti do školy, a tak se rozhodla, že osmileté i desetileté dítě bude učit doma sama.

S otázkami počkej na tátu

To ale podle slov manžela a otce rozhodně nejde tak dobře, jak by si rodina představovala.“Vůbec jí to nejde. Děti se ptají na úplně normální otázky, které mussí vyhledávat na internetu nebo s nimi počkat na mě,” popsal. “Není to těžké, ale ne každý je dobrý učitel,” pokračoval.

“Děsí mě, že to děti přestane bavit, nebo že budou opožděné ve vzdělání. Ale víc mě děsí, že je bude učit někdo, kdo nic neví. Pomoc,” žádal nejmenovaný otec radu.

Internet existuje

Danny M. Lavery, který v podcastu odpovídá na dotazy posluchačů, ale tátovi jeho starosti vůbec nedaroval. “Nepomůžu ti. Nelíbíš se mi. Nechci, aby se tomuhle chlápkovi dostalo pomoci. Ten problém je k popukání a většinu z něj vytvořil on sám, tak ať trpí,” zněla odpověď.

“Jestli je tvůj největší problém, že se děti ptají na otázky, které se musí vyhledávat na internetu, tak mám dobré zprávy – je tady totiž internet,” rýpl si. Celý problém je prý dost možná uměle vytvořený v hlavě táty a manžela. Ten prý zřejmě nerespektuje intelekt své manželky.

Životní styl - další články

Doporučujeme