Žena s rakovinou prsu obdržela od dárkyň více než 100 litrů mléka

25. května 2019·Životní styl·Karolína Stránská

Takhle vypadá pravá solidarita. Žena, která si prošla rakovinou prsu a přežila, se rozhodla uspořádat sbírku pro ženu, kterou stejnou chorobou onemocněla hned po porodu.

Ashli Brehm z Nebrasky rozhodila sítě na Facebooku a během jednoho týdne se jí od sledujících podařilo vybrat neuvěřitelných 130 litrů mateřského  mléka. Brehm loni podstoupila dvojitou mastektomii a nyní se rozhodla pomoci mamince, kterou potkal stejný osud.

Jackie (33) diagnostikovali rakovinu pouhé týdny poté, co porodila svou dcerku Genevieve. Po této zdrcující diagnóze už pro ni kojení nepřipadalo v úvahu.

“Své dvě děti jsem kojila každé dva roky a byla jsem zcela otřesena, když jsem to samé nemohla dělat i u dcerky. V podstatě jsem truchlila, že nemohu kojit,” uvedla Jackie pro ABC News.

Její kamarádky a sousedky přispěchaly okamžitě na pomoc, ale zásoby mléka dlouho nevydržely. Proto, když se Jackie svěřila Ashli o svých problémech, okamžitě začala kampaň tak úspěšná, jak asi nikdo nečekal.

“Říkala jsem si, že se poptám na Facebooku a třeba se mi povede sehnat pár litrů. Vůbec jsem nečekala, když během 24 hodin přišly stovky nabídek z celého světa. Byl to zázrak,” dodala Brehm.

Lidé z Kanady dokonce nabízeli, že pošlou svou várku na suchém ledu. Ženy musely nyní poptávku po mléku zrušit, nemají ho už kde skladovat, ale po Novém roce hodlají ve sbírce pokračovat.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme