Nadvědomí je hrozně důležitá věc, bez něj by se lidstvo nikam neposunulo

28. srpna 2023·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Další důležitou součástí našeho bytí je nadvědomí. Co to je a proč je pro nás tak důležité a jak s ním nejlépe pracovat? Právě na tyto otázky zná odpověď naše kartářka Blanka, kterou opět vyzpovídal Pavel Cejnar.

Nadvědomí je hledání informací a napojení na ně. „Jsou to nápady a myšlenky, které se pak vědomě musí zpracovat, hledat řešení a použít k tomu zkušenosti z podvědomí. Hodně to využívají vynálezci,” říká kartářka Blanka a souhlasí s tím, že je to velmi důležitá věc. „Napojujeme se na centrum informací, říká se tomu akaša. Je tam neomezený zdroj všech možných informací, které lidstvo posouvá vpřed. Jsou tam věci, ale nesmí to být manipulace. Vždycky je k nadvědomí přidat povědomí a vědomí, abychom to zhodnotili v celku. Nemůže to být bez sebe a cokoliv z toho je odstřiženo je vždycky špatně,” upozorňuje Blanka. Informace mohou být z fyzického i duchovního světa. „V obou těchto úrovní mohou být chyby a manipulace. Nedá se všemu věřit, proto je nutné to zhodnotit podvědomím i vědomím.”

Je nutné vždy používat zdravý rozum

Vždycky je proto nutné zjistit dopady, rozsah, co je to zač a zda je to vůbec možné z fyzického i duchovního světa. „Ďábel jen nabádá, ten láká. Je nutné vždy zachovat zdravý rozum, než přijmeme z obou sfér informace,” nabádá Blanka a jako příklad dává nejrůznější sekty. „Lidé se na to upnou a začnou tomu věřit. Nikdy nesmíme slepě něčemu věřit, ale zase je pravda, že chybami se člověk učí.

Ve fyzickém světě se jedná o nápady. „Bez nich by nikdo nic nevymyslel. Když myšlenka přijde, my máme potom možnost vědomě vymyslet, jak to vymyslet. Nadvědomí je hrozně důležitá věc, bez něj by se lidstvo nikam neposunulo. Má to ale i úskalí a je nutné na to myslet,” upozorňuje Blanka. Podcast Kartářka Blanka můžete slyšet na platformě Youradio Talk

Životní styl - další články

Doporučujeme