Naučte se správně kašlat. Učitelka se podělila o svou metodu kašlání do lokte

12. března 2020·Životní styl·Karolína Stránská

Jak počet nakažených koronavirem roste, lidé začínají čím dál intenzivněji dbát o svou hygienu a návyky. Od mytí rukou po dobu 20 vteřin po správné kýchání a kašlání, lidé si začínají uvědomovat riziko nákazy. Vzhledem ke způsobu šíření nového typu koronaviru je zejména důležité si zakrývat ústa  při kašli a kýchání, umíte to ale správně?

Všem je již od malička vštěpováno, že si musíme při kašli zakrývat ústa, ale víme, jaký je správný postup? Podle jedné učitelky existuje správný způsob a většina lidí, kteří kašlou do dlaně, to prý nedělají správně.

Laurie Geoff, učitelka ze školky v Seattlu, se stala virální na Twitteru díky svému videu, na kterém sdílí “ideální” metodu, jak kašlat. Používá u toho kapsičku z lokte.

“Hodně lidí je zmatených ohledně toho, jak správně kašlat. Pracuji ve školce a tohle je něco, co dětem vštěpuji každý den. Nemůžeme kašlat do rozevřené dlaně, pak máme po celé ruce bakterie a cokoliv, na co sáhneme, bude tyto bakterie mít.”

“Když kašlete, musíte použít tzv. kapsičku z lokte. Říkám tomu kašlací kapsička, protože ji máte neustále u sebe, na svém těle, je to zdarma. Pokud budete kašlat či kýchat, čiňte tak do lokte,” uvádí.

Životní styl - další články

Doporučujeme