Nebaví vás hrabání listí na zahradě? Rostlinám prospěje nechat ho být

10. listopadu 2018·Životní styl·Barbora Pisingerová

Už máte dost marného podzimního boje se spadaným listím na své zahrádce? Možná je čas se na něj vykašlat. Ovšem jen za předpokladu, že vám nevadí luční charakter trávníků a rozmanitější život na vašem pozemku. Pokud chcete perfektní anglický zelený kobereček, budete se s hráběmi muset přátelit nadále.

Přemýšleli jste někdy, jestli vám všechna ta námaha za to stojí? Pokud se jednoho dne rozhodnete hrabání listí ze zahrady zanechat, nic hrozného se nestane. Akorát vám poroste rozmanitější vegetace, která pak přiláká více různého hmyzu a dalších živočichů.

Pokud dáváte přednost uhlazenému trávníku jako z katalogu, budete muset hrabat nadále. Spadané listí ale můžete využít i tak. Nasypejte ho třeba k trvalkám, křovinám nebo stromům. Vrstva listů ochrání půdu, dodá živiny a kytičky tím jistě potěšíte. Aby drť vítr nerozfoukal, můžete ji zasypat trochou kompostu.

No a pokud nechcete mít ze zahrady louku, ale představa neustálého hrabání vás také neláká, můžete se vydat zlatou střední cestou. Pokud budete hrabat jen občas, bude váš trávník rozmanitější, ale stále pěstěný.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme