Nejen na vaši hřívu. Tipy, jak využít lak na vlasy v domácnosti

29. května 2019·Životní styl·Karolína Stránská

V dešti i větru vlasy stále drží svůj tvar. Tak to alespoň tvrdí reklama. Věděli jste ale, že lak na vlasy má mnohá jiná využití v domácnosti?

Zbavte se hmyzu!

Otravná moucha už vám po kuchyni poletuje dva dny. Jedno stříknutí sprejem vás jí může zbavit, pokud nemáte po ruce přípravek proti hmyzu. Chemikálie obsažené v laku na vlasy jsou pro otravná létající stvoření stejně fatální jako ty v přípravcích určených k jejich ničení.

Oka na punčoše? Není problém!

Nepříjemná oka často začínají jako téměř neviditelné dírky u palce u nohou. Vyhněte se blížící se katastrofě a na roztržené místo nastříkejte lak na vlasy. Sprej posiluje vlákna, která díky němu vydrží déle.

Zvířecí srst je pryč

Ač naše chlupaté miláčky zbožňujeme, z jejich srsti máme doma často pěkný binec. Pokud zjistíte, že je váš koberec či oděv pokrytý chlupy, právě lak na vlasy je skvělým pomocníkem. Stříkněte ho na papírovou utěrku a přejeďte jí po povrchu pokrytém chlupy. Utěrka by je měla všechny zachytit!

Lak na nehty neschne?

Pokud si děláte manikůru a nemáte u sebe rychleschnoucí lak, nezoufejte. Díky této vychytávce celý proces urychlíte. Poté, co jste na nehty nanesli dvě vrstvy, lehce je postříkejte lakem na vlasy. Stříkejte ale z dostatečné vzdálenosti, příliš prudký proud může způsobit šmouhy.

Skvrny od rtěnky? Zatočte s nimi

Aplikujte lak na skvrnu od rtěnky a nechte ho pár minut působit. Poté ho otřete, skvrna by měla zmizet spolu s ním. Tričko, či jiný kus obleční, posléze vyperte jako normálně.

Životní styl - další články

Doporučujeme