Neminuli jste se povoláním? Jaká profese se k vám podle znamení zvěrokruhu hodí nejvíc?

29. ledna 2024·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Čím to, že někdo miluje organizování všeho druhu, ale pro vás je představa, že nevíte, kde vám hlava stojí, spíš noční můrou? Anebo jste snad kreativitu doteď přisuzovali talentu? Odpověď je jednodušší, než si myslíte. Za vším stojí vaše znamení zvěrokruhu, které vám do vínku dalo určité charakterové rysy ovlivňující nejen vztahy, ale také kariéru. Což se hodí, když si nejste jisti, jakým směrem se vydat.

Beran

Jste rození vůdci a vaše tvrdohlavost vás dovede až na vrchol. Jednou z vás bude skvělý šéf! Tedy pokud se neztratíte někde cestou. Berani jsou totiž typičtí tím, že srší nápady a ambicemi, na druhou stranu ale mají problém s dotahováním věcí do konce. Vydejte se cestou vrcholového managementu, nebo najděte uplatnění pro svou dobrou fyzickou kondici – třeba jako trenér nebo rovnou sportovec.

Býk

Mezi vaše přednosti se řadí houževnatost, týmový duch, pracovitost a odhodlání. Líbit se vám tak bude tam, kde tohle všechno zužitkujete. A protože máte rádi krásné věci a stálou rutinu, nadchne vás aranžování květin nebo prodej luxusního zboží.

Blíženci

Potřebujete rozmanitost. Rádi přicházíte věcem na kloub a baví vás různorodost, ať už jde o lidi, technologie nebo prostředí. Brzy se tak můžete začít nudit. Proto se poohlížejte po podnětných pozicích, kde na vás čeká rozličný seznam úkolů. Uplatnit byste se tak mohli ve školství, PR nebo jako projektoví manažer.

Rak

Raci jsou nejtradičnějším a nejvíce pečujícím znamením zvěrokruhu, rádi jdou příkladem a nebojí se převzít odpovědnost. Nejvíc se vám bude líbit každá práce, která vyžaduje řešení problémů a kde jsou vidět výsledky. Nepřemýšleli jste někdy v nitru duše nad tím, že se stanete učitelkou v mateřské školce, vydáte se právnickou cestou nebo se oodáte sociální činnosti? Nadchnout by vás mohly také obory, jako je dietologie a zdravá výživa.

Lev

Pro ostatní jste inspirativní osobnost, která jim pomáhá být lepší. Máte milou povahu a jste šarmantní, umíte se ale v návalu práce ztratit a pak na ostatní kladete až příliš velké nároky. Předurčena je vám kariéra v politice nebo školství, a to na vyšších pozicích. Zaujmout by vás ale mohlo cokoliv, co je spojeno se zábavou a kulturou. Co třeba herectví, filmová produkce nebo návrhářství?

Panna

Mezi vaše silné stránky patří smysl pro detail, soucit a praktičnost. Máte tendenci být na sebe přísní, dokonce přísnější než ostatní a potřebujete řád. Dařit se vám bude ve službách, třeba v pohostinství, provozu, na recepci nebo jako terapeutovi. Protože nekloužete po povrchu, ale zkoumáte věci do hloubky, je pro vás ideální také novinařina, technika či překladatelství.

Váhy

Jste velmi společenští a dokážete ostatní propojovat s nevídanou lehkostí. Navíc umíte lidi skvěle odhadnout, rozumíte jejich hnacímu motoru a dokážete zahrát na tu správnou notu. To všechno vás předurčuje k tomu zazářit v diplomacii, makléřství nebo obchodu. Protože v sobě máte ukotvený cit pro spravedlnost, vyhovovat vám budou také obory jako soudnictví nebo právo.

Štír

Štírech se tvrdí, že dokážou udržet tajemství, což můžete využít i ve své kariéře. Líbit se vám budou pozice vyžadující diskrétnost, například ve zpravodajství, vrcholovém managementu nebo financích. Na lékaře, zejména v chirurgii, máte skvělou hlavu i všechny přednosti. Dobrou práci odvedete také v týmu kriminální policie nebo v krizovém managementu.

Střelec

Váš talent se skrývá v komunikaci, dokážete ostatní povzbudit, jste týmový hráč a nevadí vám se přizpůsobit změnám. Vy jste vlastně dobří ve všem, co děláte. Vyhovovat vám tak bude téměř cokoliv. Protože rádi cestujete, můžete být třeba delegátem, nebo vykonávat takovou práci, která vyžaduje časté balení kufrů. Schopnost být vzorem pro ostatní pak nejlépe uplatníte v neziskové organizaci.

Kozoroh

Baví vás vést tým, což vám vzhledem k vašemu charisma vážně jde. Moc dobře víte, že se na vrchol dostanete díky tvrdé práci, ctižádosti a odhodlání. Bude z vás skvělý manažer, zejména v HR. Práce ve startupu není nic pro vás, potřebujete totiž jasně specifikovanou hierarchii, která vám umožní postupovat po kariérním žebříčku příčku po příčce, než se dostanete až na vrchol. Dařit se vám bude také v designu. Jen pozor, Kozorozi bývají notoričtí workoholici, tak se nezapomeňte soustředit i na svůj osobní život.

Vodnář

Duší jste volnomyšlenkáři a potřebujete si dělat věci po svém. Někdy se vám dobře pracuje uprostřed noci, což se projeví ve dne, kdy vaše výkonnost trochu klesá. Máte rádi lidi, ale občas potřebujete být o samotě, abyste mohli v klidu přemýšlet. Nebojíte se prezentovat své nápady, které mohou ostatní vnímat jako šílené, aby následně uznali jejich genialitu. Na trhu práce se uplatníte jako idea maker, fotograf, grafický designér nebo podnikatel.

Ryby

Nikomu se nesnažíte zalíbit, chcete zkrátka dělat něco, co vás bude naplňovat a bavit. Zajímá vás léčitelství a máte citlivou povahu, což vás předurčuje k práci ve zdravotnictví, ať už jako sestra, fyzioterapeut, lékař nebo psycholog. Protože jste umělecky naladění, bude se vám dařit také v tomto oboru. Vyzkoušejte tanec či hudbu, nebo si založte agenturu pořádající umělecké programy.

Životní styl - další články

Doporučujeme