Plavání, běh nebo jízda na kole. Vyberte si ideální letní sport, který vás bude bavit

12. srpna 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Léto je ideálním obdobím na různé venkovní sporty. Sortiment je opravdu bohatý a člověk si může vybírat ze spousty možností. Sport je ideální nejen na tvarování postavy, ale také vás dobije, zlepší vám náladu a přijdete díky němu na jiné myšlenky. Které sporty vyzkoušet v létě? Odpovídá web Vlasta.cz.

Běh

Běhání je fenomén, který mnoho lidí provozuje i v létě. Tropické teploty sice nejsou ideální, ale pokud se nenecháte odradit a vyběhnete ráno nebo večer, kdy je vzduch chladnější, vyplavíte hormony štěstí a spálíte pořádnou dávku kalorií. Jestliže s během začínáte případně máte nadváhu, je lepší svižná chůze nebo tzv. indiánské běh, kdy střídáte chůzi a pomalý běh dohromady. Chůze je přirozený mechanický pohyb, který vám při správně zvoleném tempu pomůže s hubnutím, zlepší kondici a posílí srdce i kardiovaskulární systém

Kruhový trénink

Kruhový trénink má velkou výhodu, že jej můžete praktikovat v létě i v zimě a nepotřebujete žádné speciální vybavení. V posilovně nabízí velkou úsporu času a efektivnosti. Navíc je ideální pro ty, kterým cvičení venku nedělá v létě dobře. Podle trenérky vám stačí půl hodina třikrát týdne. Posílíte svaly, spálíte tuky a zformujete postavu do plavek.

Plavání

Bazén, moře nebo klidně i obyčejný rybník. Plavání je klasikou, která k létu prostě patří. Pokud chcete plaváním zhubnout, měli byste plavat intenzivně 45-60 minut. Kondiční plavání skvěle tvaruje postavu, ale dodá vám energii i sílu do dalších sportů. Správnou technikou posílíte svalstvo a to zkrácené protáhnete. Hodí se pro osoby s nadváhou a je to i skvělá aktivní regenerace.

Cyklistika

Jízda na kole je skvělá v tom, že během ní dochází k minimálnímu zatížení kloubů u dolních končetin. Je tak vhodná pro každého. Navíc se doporučuje i při rehabilitaci či onemocnění kyčelních a kolenních kloubů. Jestliže chcete šlapáním do pedálů zhubnout, měli byste jet v tempu a nebát se i kopečků. Jízdou v kopcích totiž spálíte nejvíce.

Životní styl - další články

Doporučujeme