Pokusil se ukrást mládě, zaplatil za to životem. Muž vlezl do výběhu ke lvům, samec ho roztrhal

6. září 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Šílený incident se stal v ghanské zoo v hlavním městě Akkra. Muž vlezl do výběhu ke lvům a zřejmě se pokusil ukrást jedno z mláďat. Samec lva ale na muže zaútočil a ten na následky zranění zemřel. Informaci přinesl ve svém prohlášení ghanský Úřad pro lesnictví.

Událost se stala minulý týden v poledne místního času. Ostraha zoologické zahrady v hlavním městě Akkra si všimla muže, který přelezl plot a vstoupil do výběhu lvů. V něm byl samec se samicí a jejich dvěma mláďaty. Incident bohužel dopadl tragicky.

Muž byl napaden a zraněn jedním ze lvů,“ uvedli představitelé Úřadu pro lesnictví, státní agentury, která má v Ghaně na starosti ochranu divoké zvěře. Úřad uvedl, že muž na následky těžkých zranění zemřel. Podle webu Daily Mail šlo o zhruba třicetiletého muže, který se měl pokusit ukrást jedno z mláďat.

Úřad tuto informaci ale zatím nepotvrdil. Událostí se zabývají místní úřady. „Případ vyšetřujeme, abychom zjistili, jak se muž dostal do zakázaného prostoru,“ sdělil policejní mluvčí. Podle prohlášení žádné zvíře z výběhu neuteklo a není ani jasné, jak celou věc policie vyhodnotí a co to bude znamenat pro samotnou zoo.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme