Pro strach uděláno! Mladík se fotí s hmyzem na obličeji, doma má stovky zvířat. GALERIE

6. prosince 2017·Životní styl·Karolína Stránská

Většina lidí nesnese ve své blízkosti nebo snad na sobě jakýkoli hmyz. Ale Adrian Kozakiewicz hmyz miluje a miluje i fyzický kontakt s ním. Od svých deseti let je hmyzem posedlý a od té doby nasbíral tolik exemplářů, že by si mohl otevřít vlastní zoologickou zahradu.

Od dětství byl hmyzem fascinovaný proto, že jednotliví živočichové bývají přizpůsobeni životu na určitém místě na zemi a současně se na ně dobře dívá, protože žádný další druh není tak rozmanitý. Adrian chtěl získat úspěch i na sociálních sítích, a tak si začal mazlíčky přikládat na obličej, aby se s nimi pak pochlubil na Instagramu, což stačilo k vyprovokování lidí, kteří fotografie rychle sdíleli.

V současnosti má tento německý sběratel více než 300 tisíc odběratelů a může se pochlubit sbírkou 600 různých kusů hmyzu. Několikrát ročně cestuje a to především do Asie, kde v dešťových pralesích hledá další exempláře, které si pak odváží domů. Nejen že hmyz sbírá, ale snaží se i zachovat populaci, a tak množství svých mazlíčků posílá do zoologických zahrad a dalším sběratelům.

 

One of the biggest Moth, Mantis, Beetle and Milipede species in the world ? !

A post shared by Adrian Kozakiewicz/Insecthaus® (@insecthaus_adi) on

Životní styl - další články

Doporučujeme