Proč byste si ráno měli dát studenou sprchu? Pár důvodů tu je!

3. srpna 2020·Životní styl·Redakce

Nic proti báječně teplé sprše po ránu. Zejména když se zalepenýma očima opouštíme vyhřátou postel. Úspěšní ale jedou ve studené!

Budík, vstávání, šourem do koupelny, snídaně – každé ráno má stejné schéma bez jakéhokoli rizika. Hezky opatrně!

Je sprcha jen vlažná? Nevadí, přidáme teplejší vodu. V autě je nám zase horko. Nevadí, zapneme klimatizaci. Podle vědců bychom ale měli naše zvyklosti hodit za hlavu. Lidé, kteří jsou ochotni jít do změny a rizika, jsou totiž úspěšnější. A studenou sprchou to můžeme odstartovat.

Dejte si ledovou sprchu

Ochotu riskovat a připravenost na nečekané události můžeme začít trénovat už po ránu při sprchování. Jak to? Jde o to, překonat strach z ledové vody a překročit tak vlastní hranici pohodlí.

Aktivujte mozek

Nejde o ledovou vodu jako takovou, ale o nastavení mozku. Ten prožívá strach, nechuť a myslí jen na to, že by šla ledová voda otočením kohoutku proměnit v báječně teplou. Ale právě ten krok, kdy všechno překonáte a pod ledovou vodu skočíte, vás posiluje, zvyšuje vaše sebevědomí. A to vám pomůže i v jiných životních situacích, například v práci.

Nechci, studííí

Nemůžete se k ledové sprše za žádnou cenu donutit? Začněte tedy pod proudem teplejší vody a postupně ubírejte teplotu. Tím, že už budete mokří, spíš zvládnete příval studené vody. Ale stejně zkuste jednou vydržet a dát si ledovku naráz!

 

Životní styl - další články

Doporučujeme