Rachel z Přátel byla v devadesátkách módní ikonou. Co se z jejího šatníku vrací do módy?

11. února 2022·Životní styl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Když se v 90. letech objevil na televizních obrazovkách poprvé dnes již kultovní seriál Přátelé, z jedné z hlavních postav Rachel se stala módní ikona. Ženy si podle ní nechávaly dělat účes nebo nakupovaly oblečení. Jelikož se móda 90. let vrací, můžeme se opět podívat, čím nás tahle kráska může inspirovat. Co z jejího šatníku bychom na sebe dnes s radostí oblékly? Tento přehled přináší ženský webový magazín Dáma.cz.

Malé černé

Malé černé, v originále Little Black Dress, byly a jsou IN pořád. Dokážou zachránit každou situaci, když nevíte, co na sebe. Hodí se na slavnostní večeři, do divadla, na rande nebo na pohřeb. Rachel tohle moc dobře věděla, a proto jí visely ve skříni.

Vesty

Vesty vládnou letošnímu roku. V zimě natáhněte přes košili pletenou a jinak sáhněte po klasických pánských, které se běžně nosí k obleku. Můžete pod ně obléct obyčejné bílé tričko, nebo to udělejte jako Rachel a oblečte je samotné nebo s nimi doplňte šaty.

Baguettky

Nejde o sváču, ale o druh kabelky, která byla velice oblíbená právě v 90. letech. Jedná se o malou kabelku přes rameno, do které se vejde jen peněženka, klíče, mobil a jeden tampon. Možná proto daly ženy v novém tisíciletí přednost větším a praktičtějším kabelkám. Ovšem tyto malé rozkošné bagetky hlásí návrat.

Kozačky na podpatku

Netvrdíme, že je jejich průkopnicí, ale rozhodně se zasloužila o to, že jsou tak oblíbené. Černé kozačky ke kolenům se staly must-have většiny žen a každému outfitu dodají potřebný dojem. V poslední době se větší popularitě těšily spíše kotníkové botky a kozačky nad kolena. Ovšem kozačky ke kolenům na podpatku se dají považovat za klasiku.

Mikiny s nápisem

Pohodlné oblečení získalo na oblibě především v době pandemie, kdy většina lidí trávila hodně času doma. Mikiny si ale našly cestu i k outfitům hodícím se do práce nebo do města. Nosí se nejen k džínům, ale i k legínám, nebo dokonce k midi sukním. Nápisy jsou sice in, ale volit můžete i decentní variantu bez jakýchkoliv motivů.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme