Takhle poznáte lidi, kteří jsou svým psem doslova posedlí. Patříte mezi ně i vy?

22. září 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Každý páníček nebo panička svého domácího mazlíka určitě miluje. Psi jsou zkrátka radost a člověk je nosí ve svém srdci. Někteří lidé jsou však svými miláčky přímo posedlí. Patříte mezi ně i vy? Web Můj chlupáč vám prozradí, jak to poznáte.

Za posledních 50 let se psi dostali do mnohem více domácností a srdcí, než tomu bývalo dřív. Spousta lidí bere svého psího kamaráda spíše jako své dítě. Podle odborníků na výchovu není takový přístup k pejskovi správný a varují před ním. Jak tedy poznat, když je vaše posedlost už přehnaná?

Psa berete s sebou i do restaurace

A nejen to. Dokonce neváháte ho posadit vedle sebe na židli a koketujete s myšlenkou objednat něco z jídelního lístku i pro něj.

Šišláte na něj jak na mimino

Komunikovat se psem a mluvit s ním je samozřejmě naprosto v pořádku. Jenže pokud na něj nepromluvíte jinak než šišláním a zdrobnělinami, měli byste si uvědomit, že je to pes, ne malé dítě.

Kupujete mu vše, co se objeví na trhu

Interaktivní hry, nejmodernější pelíšky, všechny možné hračky… Zkrátka když se na trhu objeví nová vychytávka pro psa, neváháte utratit nesmyslnou sumu, abyste mu koupili úplně vše.

Má víc oblečení než vy

Zvláště pro některá plemena je dobré, když mají v zimě obleček. Neznamená to ale, že ho musíte oblékat a strojit jako na módní přehlídku. Není to potřeba a ani se to nehodí.

Urazíte se, když se někdo nad vaším pejskem nerozplývá

Někdo zkrátka není pejskař a pohled na psa s ním nic neudělá. Na tom není nic špatného, každý jsme nějaký. Ale vy nemůžete přenést přes srdce, když někdo bezmezně neobdivuje právě vašeho Rexíka.

Váš pes má svůj vlastní profil na sociálních sítích

I když se z něj snažíte udělat internetovou celebritu, postačí vám na to jistě váš profil.

Na všem, co máte v bytě, je pes

Ať už to jsou fotky, obrázky, nebo hrníčky, sošky, polštářky nebo oblečení. A nejčastěji konkrétně ten váš.

Pořádáte pro něj narozeninový večírek

Koupit mu dáreček, uplácat psí dort, dopřát nějakou speciální ňaminku je v pořádku. Pokud ale skutečně zvete své známé a přátele, aby s vámi oslavili Punťovi narozeniny a myslíte to smrtelně vážně, měli byste se nad sebou zamyslet.

Nebo

Při čtení těchto řádků vůbec nechápete, o čem to tu proboha píšeme. Protože to všechno je přeci úplně normální a má to tak každý, no ne?

Životní styl - další články

Doporučujeme