To je proměna! Žena během devíti měsíců shodila devadesát kilo

25. ledna 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Mladá žena se změnila k nepoznání. Za necelý rok shodila devadesát kilogramů a rozhodně nekončí. Pro Ashley Johnson je důležité, že překonala největšího nepřítele, kterým bylo záchvatové přejídání. Informoval o tom server Newsweek.

Čtyřiadvacetiletá Ashley Johnson se dlouhé roky potýkala s poruchou příjmu potravy, konkrétně se záchvatovým přejídáním. “Lidé se opakovaně přejídají velkým množstvím jídla až do stavu přílišné sytosti a nevolnosti,” sdělila pro Newsweek odbornice na zdravou výživu. Když ale žena zjistila, že váží 161 kilogramů, tak se rozhodla celý svůj životní styl změnit a začít proti tomu bojovat. Přestala držet nesmyslné diety, které měly za následek jen jojo efekt a vyhledala odbornou pomoct. V březnu 2022 se jí tak navždy změnil život.

Nejprve Ashley musela podstoupit operaci, kde jí bylo odstraněno osmdesát procent žaludku. V prosinci 2022 měla už 81 kilogramů a nadále se snažila postavu udržovat. “Někteří lidé si myslí, že operace vám usnadní cestu k vysněné postavě, ale není to tak. Musíte se i potom snažit a čeká na vás výzva nejen po psychické stránce. Zdaleka to není snadné,” uvedla pro Newsweek s tím, že o to více ale obdivuje lidi, kteří dokážou zhubnout i bez operace žaludku.

View this post on Instagram

A post shared by ashley fabulous 🌸 (@sameashnewfab)

“Bylo snadné změnit jídelníček a zhubnout, ale těžší je rozhodně vytvořit návyky, které jsou dlouho udržitelné. To byla nejnáročnější věc, jakou jsem kdy dělala,” dodala žena. V minulosti totiž neměla problém sníst k snídani porci omelety pro dva a ještě si k tomu přidat přílohu v podobě hranolků. “Jedla jsem když jsem byla naštvaná, smutná nebo znuděná, uklidňovalo mě to,” sdělila, ale tomu už dávno odzvonilo.

Ashley teď váží 71 kilo a je nadmíru spokojená. Zejména je hrdá na to, že dokázala vyhrát nad záchvatovým přejídáním.

Životní styl - další články

Doporučujeme