Udělejte ze svých mazlíčků řádné turisty. Pořiďte jim psí batůžek

22. června 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Depositphotos)

Také potřebujete sem tam pořádně utahat svého čtyřnohého miláčka? Přebytek jeho energie lze využít například při nošení menší zátěže na zádech psa. Slouží k tomu speciálně šité torny a batohy, které vyrábí více společností a na výběr tak máte z mnoha modelů v různé cenové dostupnosti.

Batohy jsou jednoduše řešené, vhodné zejména pro rekreační využití. Vždy psovi naložte maximálně 1/3 jeho hmotnosti a vždy zátěž rozložte rovnoměrně na obě strany. Batoh dobře upevněte nejen kolem hrudníku, ale také díky plecnímu pásu.

Dbejte na to, aby se batoh na těle psa příliš nekymácel. Mohlo by totiž dojít k odření kůže. Na druhou stranu velmi pevně utažené popruhy pro psa příjemné také nejsou.

Pokud jste příznivcem psích sportů, batoh na záda psa využijete například při dog-trekkingu. Principem tohoto sportu je pěší turistika se psem, který si nese vodu a krmení na zádech a pomáhá majiteli při chůzi tak, že ho rovnoměrně táhne. Možná kroutíte při dnešním článku hlavou, co vše se pro psíky vyrábí. Pak ale vězte, že svému čtyřnohému miláčkovi můžete pořídit i plovací vestu a podobně.

Životní styl - další články

Doporučujeme