Umíte se správně navonět? 5 chyb, které dělá skoro každý

14. března 2016·Životní styl·Redakce

Příliš mnoho, příliš málo, na špatném místě. Navonět se správně je skoro věda! Poradíme vám, jak se vyvarovat nejčastějších chyb.

Vybrat a najít vůni, která vám sedne, je docela fuška. Ale není to jediné úskalí, které nás ve spojení s vůní provází. Aby vůně vynikla a dostala ze sebe to nejlepší pro vás i vaše okolí, používejte ji správně!

Neroztírejte

Určitě si vybavíte častý obrázek: postříkáte si vůní zápěstí, která o sebe vzápětí několikrát otřete. Šmidli, šmidli, ať to hezky voní. Omyl! Třením se urychlí odpařování. Takže přicházíte o vůni, která nemá šanci usadit se na kůži. Vůně tak působí mnohem kratší dobu.

Správné místo

Nemá smysl na sebe vůni stříkat systémem halabala. Vůně patří na zápěstí, na šíji a do dekoltu. Na těchto místech se vůně může nejlépe rozvinout. Ze zápěstí se vůně uvolňuje díky přirozené gestikulaci. Dávka vůně na šíji a v dekoltu se postará o obláček vůně, který pluje kolem vás. Vůni nechte chvíli na těle zaschnout, než se obléknete.

Dávkujte

Vůně má být vaším poznávacím znamením, které by mělo být pro okolí příjemné. Dávkujte proto vůni s rozvahou, ať se z příjemné vůně nestane obtížný zápach. Lidé kolem vás to ocení.

Nikdy na suchou kůži

Suchá pokožka vezme parfému vlhkost. Tu ale vůně potřebuje, aby se mohla rozvinout a vydržela se uvolňovat postupně. Proto pokožku pravidelně ošetřujte pleťovým mlékem, ať je hezky vláčná. Pánové, platí to i pro vás!

Pozor na mix vůní

Aby se vůně vašeho parfému netřískala s vůní tělové kosmetiky, používejte pleťové mléko bez parfemace nebo s neutrální vůní. Dražší značky vůní mívají i „svá“ pleťová mléka. 

RADA FREKVENCE 1: Chyby, které děláme ve sprše. Seznamte se s 5 hlavními!

TIP REKVENCE 1: Jak dobře fungovat po probdělé noci? Poradíme vám

Životní styl - další články

Doporučujeme