Vražedný odstín! Firma čelí kritice za propagaci nožíků v rtěnce

24. ledna 2018·Životní styl·Redakce

„Rtěnka, za kterou stojí za to zemřít,“ stálo pod fotografií jednoho z maskovaných nožů, který na sociální síti propagoval online obchod s doplňky. Instagram ale musel tento příspěvek smazat, protože čelil velké kritice ze strany uživatelů.

Mluvčí Instagramu uvedl, že po upozornění britských médií začali účet AlienOutfitters.com kontrolovat. Odstranili už celou řadu příspěvků. Instagram záhy jedním dechem dodal, že tyto příspěvky mohou uživatelé nahlásit, a tak projdou až ke kontrole.

I tak se stále můžete proklikat k fotografiím maskovaných nožů ve formě hřebenů, mořských koníků a mnohých dalších. V popiscích u těchto fotografií ovšem nechybí odkaz na e-shop Alien Outfitters. S tím už bohužel Instagram nic dělat nemůže. Fotky totiž nejsou násilného obsahu, a tak je správa sociální sítě bezmocná.

Zdroj: Instagram

V Anglii tato aféra vzbudila velký zájem, protože podle britských zákonů je prodej a dovoz takovýchto nožíků nezákonný. Mluvčí ale zároveň dodává: “Nezákonné aktivity nejsou na Instagramu povolené. Naše směrnice jasně říkají, že uživatelé musí jednat v souladu se zákonem, pokud něco prodávají nebo kupují.

Alien Outfitters také nejednají nezákonně, ale nemorálně a neeticky. Jejich sortiment si na stránkách můžete pohlédnout až poté, co potvrdíte, že jste starší osmnácti let. I tak ale mohou tyto „zbraně“ ničit životy. Ženy pak totiž mohou pasivně vybízet k násilnému chování.

Životní styl - další články

Doporučujeme