Žena zveřejnila FOTKU svých nehtů: Přátelé ji upozornili na vážnou diagnózu

19. srpna 2018·Životní styl·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook / /JeanJeannie Williams Taylor

Když Angličanka Jean Williams Taylor pověsila na Facebook fotografii svých nehtů, jistě vůbec netušila, že jí to zachrání život. Její přátelé si totiž duchapřítomně povšimli, že ženiny nehty mají zvláštní tvar. Málokdo ví, že to přitom může signalizovat velmi vážnou diagnózu! 

Když se Jean Williams Taylor pochlubila se svými nehty, její přátelé spíše než design komentovali jejich zvláštní zahnutí. Žena mu do té doby nepřikládala žádný velký význam, lidská těla jsou přeci jen dost rozmanitá. Známí ji ale upozornili, že by měla vyhledat lékaře. Podobné zahnutí na nehtech totiž může ukazovat na vážné potíže srdce a plic. A existuje pro něj dokonce i lékařský termín.

Nehtům, jako měla Taylor, se odborně říká paličkové nebo Hippokratovy. I když si žena myslela, že přátelé zbytečně plaší, nakonec poslechla a k lékaři si zašla. A dobře udělala. Doktoři ji totiž přiměli podstoupit celou řadu vyšetření, podle kterých nemohlo být pochyb. Angličanka trpěla rakovinou, kterou měla na obou plicích.

Čeká ji teď náročná léčba s nejistým koncem, bez návštěvy lékaře by se však o svém zdravotním stavu dozvěděla pravděpodobně až příliš pozdě. Ona sama nikdy předtím neslyšela o tom, že by nehty mohly ukazovat na něco tak vážného. Doufá proto, že její příběh informuje další lidi a možná někomu dalšímu zachrání život včasnou diagnózou.

Životní styl - další články

Doporučujeme