Ženy, které nás inspirují dodnes. Tyhle femme fatale jsou věčné

22. dubna 2022·Životní styl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Kdo se vám vybaví, když se řekne módní ikona? Carolyn Bessette Kennedy? Jeanne Damas? Princezna Diana? A co jít ještě dál. Vše se vrací a čím více do historie se podíváme, tím více referencí k dnešním trendům najdeme. S tímhle nám radí Harper´s Bazaar.

Herečky, které stály u zrodu snímků, u nichž se dnes necháváme tak rádi nostalgicky odvát, jako Anna Karina či Jane Birkin, jsou inspirací dodnes. Lekce z jejich šatníků si berou ženy mnoha generací. Je lepší způsob, jak si vytvořit nadčasový šatník, než opisovat od těch, jejichž styl ani po desítkách let nestárne?

Audrey Hepburn

Britská herečka a aktivistka s očima laně je rozhodně jednou z nejkrásnějších žen, jaké kdy v balerínkách tančily Římem. Sympatickým je nejen její přístup ke kráse, ale i to, že si nikdy nelámala hlavu s tím, že v lecčem její krása neodpovídala tehdejším kritériím. To, že si nikdy nenechala vnutit boty na podpatku, dokazuje, že ani vy se nemusíte módě obětovat.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílel uživatel @ma.ry.vita

Grace Kelly

Do božské Grace a její tiché a čisté krásy se nedá nezamilovat. I když její filmy nejsou vaše oblíbené a o ní samotné toho vlastně moc nevíte, kousky z jejího šatníku doprovází ještě dnes i vás. Na vašem módním wish listu byste jistě našli spoustu kousků, kterých by bez ní nebylo. Od kabelek Hermès až po výstřihy do tvaru srdce.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený classic films (@hollywoodsnapshots)

Brigitte Bardot

Živelná a krásná Brigitte vypadala v pánské košili tak dobře, že to ještě dnes jen tak nikoho nenechá chladným. Její vysoké kožené kozačky, minišaty upnuté na tělo a krátké sukně mají mají místo mezi módními jistotami dodnes. Bardot a její styl jsou doslova ztělesněním ženství. Je až s podivem, jak současně každý její outfit působí.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Brigitte Bardot 👄 (@mademoisellebrigittebardot)

Katherine Hepburn

Tato hollywoodská femme fatale oslňovala svět nejen svým talentem, ale také svými lícními kostmi, které by mohly řezat sklo. Její styl a s ním spojené postoje všechny dostávaly do kolen. Široké palazzo kalhoty, volné pánské obleky a vesty definovaly nejen to, jak se dnes oblékáme, ale především, jak se cítíme.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Mia-Charisse Walker (@miacharissewalker)

Životní styl - další články

Doporučujeme