Život s lhářem

31. října 2014·Životní styl·Ivana Zítová

Klopí oči, ošívá se, mne si uši a nos, a potí se? Pak vám váš drahý pravděpodobně lže. Nabízejí se dvě řešení: odpustit nebo opustit. Tedy, odpustit lež nebo opustit lháře.

Zahrajte si na detektiva

Dříve než vašemu milému postavíte kufr přede dveře, zkuste zjistit proč vám lhal. S ohledem na závažnost lži trvejte na tom, abyste se dozvěděli pravdu. Pokud se jedná o lež milosrdnou, netrapte se tím. Pokud váš drahý lže účelově, pak se snažte dopátrat nejen pravdy, ale také důvodu, proč lhal.

 

Zalže jednou, zalže i příště

Pokud se doma se lží setkáváte podezřele často, buďte ve střehu a také začněte zvažovat, jestli vám život se lhářem vyhovuje. Malé lži mohou brzy přerůst ve lži zásadního charakteru. Život se lhářem bývá plný napětí a stresu. Určitě je dobré promluvit si a dát vašemu drahému šanci. Když ji promarní a lže dál, pak možná bude lepší takový vztah ukončit. Lháři často touží po tom, aby je druzí přijali takové jací jsou, ale mají strach z odmítnutí. Proto se obalují lží. Chcete ale žít s někým, kdo si hraje na někoho, kým  není? Přemýšlejte o tom, jak váš lží prorostlý vztah bude vypadat za pár let. Pak se rozhodněte, co vaším lhářem uděláte.

 

Pár čísel o lhaní

Ten, kdo tvrdí, že nikdy nezalhal, tak ten rozhodně lže. Průzkumy ukázaly, že až 41% lidí lže proto, aby se vyhnuli problémům. Účelově lže 27% lidí a 17% lidí lže proto, aby ochránili druhé.

 

A jak tolerantní jsou vůči lhářům moderátorky Dámského klubu?

Aneta: „Vzhledem k tomu, že všichni chlapi jsou pohádkáři, tak by se nedalo žít s žádným mužem. A každý má právo na tajemství, které je, dle mého názoru, dovoleno ochraňovat nevinnou lží.”

Markéta: „Kdo lže, ten krade a kdo krade, ten vraždí. A touto metodikou, když lže, tak ať jde. To ovšem nevyjadřuje mé pocity, ačkoli uznávám, že milosrdná lež je někdy zapotřebí. S opravdovým lhářem bych zřejmě vyrazila dveře.”

Na vaše názory se těšíme dnes mezi 16:00-17:00 na Frekvenci 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme