Domácí porod v Plzni má nepříjemnou dohru. Tohle je verze příbuzných ženy, která měla opustit miminko

30. prosince 2016·Zprávy·Redakce

Domácí porod, ke kterému ve středu vyjížděli plzeňští záchranáři, má nepříjemnou dohru, a to konflikt mezi rodinou ženy a zdravotníky, kteří byli po porodu přivoláni kvůli komplikacím rodičky. Žena skončila v nemocnici, bouřlivé reakce u veřejnosti vyvolal fakt, že žena podle záchranářů odmítla půl hodiny staré miminko vzít s sebou a nechala ho v péči otce. Rodina ženy ale přišla s jinou verzí...

„Matka, která chce pro své dítě údajně to nejlepší, proto rodí doma, a pak nechá půl hodiny starého novorozence na starost otci, nad tím zůstává rozum stát,“ řekl Právu Martin Brejcha, mluvčí záchranky Plzeňského kraje. S takovým jednáním se prý záchranáři z Plzně ještě nesetkali.

Čtyřiadvacetiletá žena porodila doma bez porodní asistentky, která podle mluvčího přišla k porodu pozdě. Dítě bylo naštěstí v pořádku, ovšem matka trpěla poporodními komplikacemi. „S tím souhlasila, protože jí muselo být jasné, že bez odborné lékařské péče to s ní dobře nedopadne. Apel našeho lékaře, že do porodnice vezmeme i její dítě, aby se o něj mohla starat, kojit ho, mít ho u sebe, ale kategoricky odmítla,“ doplnil Brejcha.

[totalpoll id=”160562″]

Jak informovala FTV Prima s odvoláním na vyjádření rodiny rodičky, záchranáři nebyli údajně přivolání až po porodu, ale při prvních kontrakcích a nemělo se tak jednat o domácí porod. To však mluvčí kategoricky odmítl, lékař byl přivolán až po porodu.

Rodina ženy si také stěžuje na chování přivolaných zdravotníků, kteří prý byli arogantní a odmítli ženě s sebou vzít kabelku s oblečením a doklady. Ona zas odmítla vzít do nemocnice svého syna, prý proto, že by je při hospitalizaci stejně oddělili. Podle mluvčího záchranné služby byla situace na místě vypjatá.

Jakou případ bude mít dohru, budeme i nadále sledovat.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme