Největší bizáry roku 2021. Zprávy, které skutečně pobavily

4. ledna 2022·Zprávy·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Mezi vším tím covidem, tornády, požáry, opatřeními a zaklekáváním černochů bylo fajn občas narazit na zprávu, která nás od srdce rozesmála. Novináři z AFP Agentury připravili seznam těch nejbizarnějších zpráv loňského roku, které si rozhodně přečtěte, pokud chcete pobavit a zlepšit náladu.

Krutá Ivanka Trumpová

Pár dní před tím, než Donald Trump navždy opustil Bílý dům, unikla bizarní zpráva o krutosti jeho dcery Ivanky Tumrpové a jejího manžela Jareda Kushnera. Muži, kteří patřili k jejich osobní ochrance, byli nuceni chodit se vyčůrat do nedalekého domu Baracka a Michelle Obamových, protože je Ivanka a Jared nechtěli nechávat používat ani jednu z více než šesti toalet umístěných v jejich Washingtonském sídle. Toliko k vděčnosti za zajištění jejich bezpečnosti.

I manžel potřebuje vyvenčit

Během koronavirové uzávěrky v kanadském Quebeku zastavila tamní policie na ulici ženu, která si vedla po čtyřech muže, kterého měla na vodítku. Nešlo (nejspíš) o žádnou zvrácenou úchylku, jak by se mohlo zdát. Žena jim jednoduše vysvětlila, že chtěla jen vyvenčit svého pejska, což pravidla lockdownu umožňovala.

Chudáci muži těhotných manželek

Pokud si myslíte, že jako těhotná žena si budete před nástupem do porodnice hovjet s nohama nahoře, tak na to mohou jihokorejské ženy rovnou zapomenout. Porod není žádná omluva. Jihokorejští oficiální činitelé vydali upozornění tamním ženám, že se musí za každou cenu před nástupem do porodnice postarat o své manžele. Každý muž podle nich musí mít doma nachystaný dostatek vyžehlených košil, čistých ponožek a spodního prádla, stejně jako mražených jídel na dobu, kterou jeho manželka stráví v porodnici.

Ženy by měly mlčet

V Asii obecně to asi ženy nemají moc jednoduché. Bývalý japonský premiér  Joširó Mori rezignoval na šéfa olympijských her v Tokiu poté, co veřejně prohlásil, že ženy toho příliš moc namluví, a to je jejich největší problém. Později se za toto pobuřující prohlášení omluvil a jako důvod svého mylného jednání uvedl ten, že se ženami příliš často nemluví.

Pandy vzaly svůj osud do vlastních “rukou”

V zoologické zahradě Beauval nedaleko Paříže si sameček pandy velké zřejmě uvědomil, co jeho druhu hrozí a rozhodl se, že vezme pandí osud do vlastních rukou. Fakt, že pandám hrozí vyhynutí se rozhodl vyřešit tak, že na svou novou partnerku “skočil” hned osmkrát během jednoho dne, což u těchto zvířat rozhodně není zvykem. Zda za jeho nadměrnou sexuální aktivitu mohl opravdu jen strach z vyhynutí, nebo atraktivní pozadí samičky Chuan Chuan můžeme jen hádat.

Těší mě, já jsem losos

V Tchaj-wanu se to lososy v jednu dobu jen hemžilo. Mohl za to jeden nejmenovaný obchodní řetězec nabízející suši zdarma každému, jehož jméno obsahovalo slovo “losos”. Tamní vláda musela své občany vyzvat, aby se přestali přejmenovávat na “Lososový Princ” nebo “Lososovou Smaženou Rýži”.

Nebezpečné zvíře k nakousnutí

V poklidné ulici polského Krakova děsilo chodce nebezpečně vypadající zvíře číhající na stromě… ovšem jen do chvíle, než se ukázalo, že onou příšerou je zcela neškodný croissant povlávající ve větru.

Prosím, zavřete mě do vězení

Dokážete si představit, že požádáte patřičné úřady, aby vás zavřeli do vězení, protože to doma už s manželkou nemůžete vydržet? Jeden italský kriminálník přesně to udělal. Za drogovou činnost byl odsouzen k domácímu vězení. Stačilo jen pár týdnů zavřený doma se svou milovanou ženou a vězeň poprosil, aby mohl být zavřen do běžného vězení. Policisté se nad mužem slitovali a jeho žádosti vyhověli. Jestli za ním jeho manželka chodí na návštěvy, nevíme.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme