Největší drogový zátah skončil fiaskem. Z drogy se vyklubal regulátor kyselosti

27. listopadu 2020·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Zdroj fotky: Shutterstock

Thajské policii se podařilo zabavit unikátní množství ketaminu. Zásilka byla v hodnotě 1 miliardy dolarů, což je přibližně 22 miliard korun. Bohužel objev následovala obrovská vlna zklamání. Testy ukázaly, že se jedná jen o fosforečnan sodný, který se používá jako čistidlo nebo regulátor kyselosti v potravinách. Informovala o tom CNN.

Objevili jsme rekordní množství ketaminu, hlásili thajské úřady 12. listopadu. V zabavené zásilce našli přes 11 tun bílého prášku. “Je to největší množství dorgy zadržené v Thajsku s celkovou hodnotou 28,7 miliard bahtů (22 miliard korun),” popisovaly tamní úřady.

Ketamin se používá v medicíně jako anestetikum nebo antidepresivum. Jako rekreační droga se používá k navození snových nebo tranzů podobných pocitů a způsobuje halucinace.

Po testech ale přišla studená sprcha a policisté museli jít s pravdou ven. “Musíme přijmout nedorozumění. Není to chyba, ale nový poznatek,” sdělil CNN ministr spravedlnosti Somsaka Thepsuthina. Testování pytlů pokračuje, zatím mají otestovaných 66  z 475 pytlů.

Podle ministra se stala pouze technická chyba. Na místě totiž předběžné testy, které odhalují ketamin, se zbarvily do fialova. Jenže takovým způsobem reagují i na výše zmíněný fosforečnan sodný. Který se používá jako čistidlo nebo regulátor kyselosti v potravinářství.

Zprávy - další články

Doporučujeme