Společnost LEGO představila první LGBT stavebnici. Figurky jsou v barvách duhy a mají nejasné pohlaví

26. května 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Lego LGBT stavebnice. (Foto: se souhlasem LEGO)

S velkou novinkou přišla na trh společnost LEGO. Představila první LGBT stavebnici se kterou chce splnit jasné poslání ve formě lásky a inkluzivity. Informovala o tom společnost na svém oficiálním webu.

Chtěl jsem vytvořit model , který symbolizuje inkluzivitu a oslavuje každého bez ohledu na to, jak se identifikuje nebo koho miluje,” uvedl producent a designér stavebnice Matthew Ashton. Novinka nese název Každý je úžasný.

Pro Matthewa je limitovaná edice srdcovou záležitostí, sám se totiž ke komunitě LGBTQIA+ řadí a chtěl jejím prostřednictvím do světa vyslat poselství ve formě lásky a inkluzivity. K jejímu vzniku mě podnítil pocit, že bychom ve společnosti mohli navzájem více podporovat a oceňovat naše odlišnosti,”  dodal designér.

Postavičky jsou jedinečné tím, že mají divoké účesy. Důležitou roli hraje i jejich individualita.“Bylo vyčerpávající snažit se být někým, kým jsem nebyl,” popsal svou životní zkušenost Ashton. Také si sám dobře pamatuje, jak mu v dětství vadilo, když mu někdo naznačoval s čím by si měl hrát, jak by měl mluvit, co by měl nosit. “Odnášel jsem si z toho vždycky jen to, že jsem nějakým způsobem “špatný”,” doplnil. Stavebnice se dostane na pulty již 1. června a bude k dispozici za cca 890 korun.

Zprávy - další články

Doporučujeme