Tereza Hlůšková už je měsíc v Česku. Popsala, jaké to bylo v pákistánském kriminálu

9. června 2022·Zprávy·Redakce

Tereza Hlůšková (Foto: ČTK)

Pašeračka Tereza H. je už měsíc v Česku. Čtyři roky trávila za pašování drog v pákistánském vězení. Nakonec ji ale soud osvobodil a ona se mohla vrátit domů. Serveru Expres prozradila, co všechno si v kriminálu zažila.

Tereza Hlůšková byla v pákistánském vězení od ledna 2018. Podle ní se jí podařilo ve vězení Koh Lakhpat přežít jen díky své povaze. “Pravidelně jsem tam cvičila, četla knihy. Lidé se ke mně chovali hezky. Hodně mi ale vadily ještěrky v cele, které na mě padaly ze stropu,” uvedla pro Express s tím, že to ve vězení vlastně až tak zlé nebylo.

Po návratu do Čech se Tereza vrátila k mamince do Uherského Hradiště. Teď se snaží najít práci a vést normální život. Také přiznala, že hodně vděčí svému tatínkovi, který pro ni do Pákistánu přiletěl. “Táta je opravdu hodně inteligentní a měl vše dokonale promyšlené. Zachránil mě,” dodala.

Češku zadrželi celníci na letišti v lednu 2018. V jejím kufru totiž nalezli devět kilo heroinu. Pákistánský soud ji tehdy odsoudil na osm let a osm měsíců. V listopadu loňského roku ale nejvyšší orgán vyslyšel její opakovaná odvolání a rozsudek zrušil. Tereza se tak mohla vrátit zpátky do Čech.

Zprávy - další články

Doporučujeme